Snyggaste köksklockorna 2022 – en praktisk och personlig investering!

| ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Rosendahl Arne Jacobsen Roman väggur2. Georg Jensen Henning Koppel Väggklocka3. Bloomingville Table Clock
Rosendahl Arne Jacobsen Roman väggurGeorg Jensen Henning Koppel VäggklockaBloomingville Table Clock

Snyggaste köksklockorna – Att dekorera köket med personlig inredning, är minst lika viktigt som att införskaffa passande köksmaskiner och utrustning. Med en inspirerande omgivning, kommer du få motivation till att förbättra din kokkonst och kommer också att spendera mer tid i köket.

Till inredningen bör du även kika på en snygg köksklocka, som kan användas för att ta tid på bakverket i ugnen eller användas för att du ska kunna planera dagen bättre. Den bör vara lagom stor för att passa ditt kök och ska vara praktisk att ändra om efter årstid.

Vi har skapat en topplista med de tre modeller som vi finner extra snygga och praktiska. Vi är övertygade att du, oavsett smak och tycke kommer hitta din favorit!

Topp 3 köksklockor bäst i test 2022

1. Vår favorit! Rosendahl Arne Jacobsen Roman väggur

 • Stilren och tidlös
 • Toppring i svart aluminium
 • Klassisk design
 • Väggklocka

Denna tidlösa klocka har varit i rotation sedan 1942, då Arne Jacobsen Roman väggur först designades. Den har en klassisk form och visare, som gör den mycket enkel att placera i köket och passar med mängder av olika andra inredningsdetaljer. Att investera i en väggklocka, med en design som aldrig går ur tiden har du direkt gjort ett mer prisvänligt val.

Klockan har en toppring i svart aluminium och visaren vilar på en klassisk vit bakgrund. Denna klocka från Rosendahl kommer att underlätta såväl bak- som matlagning, samtidigt som den hjälper dig att hålla reda på tiden.

2. Georg Jensen Henning Koppel Väggklocka – Skandinavisk design!

 • Klassisk design
 • Väggklocka
 • Storlek: 10 centimeter
 • Material: Rostfritt stål

Kvalitetsklockan Henning Koppel är en väldesignad modell från varumärket Georg Jensen. Den klassiska designen och optimala storleken på 10 centimeter i diameter, gör den väldigt lättplacerad och tar heller inte upp alltför mycket plats på väggen.

Som sina andra klockor väljer Georg Jensen alltid kvalitetsmaterial. Denna modell är tillverkad av rostfritt stål, vilket ger klockan en lång livslängd och den är även enkel att torka av. En fin inredningsdetalj i köket.

3. Bloomingville Table Clock – Lättplacerad i köket!

 • Material: Aluminium
 • Diskret
 • Enkel att flytta omkring
 • Lätt att läsa av

Om du är på jakt efter en liten och nätt bordsklocka till köket, bör du kika vidare på Table Clock från varumärket Bloomingville. Tack vare sin stilrena och diskreta design, blir den ett lika fint inslag i köket som sovrummet. Displayen är enkel att läsa av och formen gör att den kan placeras på köksbänken eller på ett hyllplan. Redo att användas för att ta tiden på matlagningen.

Klockan är tillverkad av aluminium, vilket gör modellen mycket tidlös. Den passar därför perfekt in i samtliga hem och är även ett mycket prisvänligt val.

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om köksklockor:

Hur stor bör en köksklocka vara?

Storleken på klockan ska anpassas dels efter ditt kök, men också beroende på vad du planerar att använda klockan till. Om den endast är tänkt som en inredningsdetalj, bör du såklart fokusera mest på dess design och form. Medan, om du planerar att även använda den för att ta tid när du lagar mat eller bakar, bör den också vara praktisk att använda.

Vart kan man placera köksklockan i köket?

För att den ska vara optimal och enkel att använda i vardagen, ska den vara synlig och placerad på ett ställe i köket som du faktiskt använder. Om du investerar i en väggklocka, bör den placeras nära spisen för att du även ska kunna involvera uret i din matlagning. En bordsklocka kan med fördel flyttas omkring i hemmet.

Vilka funktioner bör man prioritera?

Det är framförallt viktigt att klockan är lätt att läsa av. Oavsett modell och storlek du väljer, ska den ha en visare, form och bakgrund som gör att du inte behöver fundera på vad tiden faktiskt är. En klassisk modell behöver inte alls vara tråkig, snarare tvärtom. Den underlättar vardagen och designen går aldrig ur tiden, vilket gör dessa klockor till en mycket prisvärd investering.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att ha en klocka i köket gör att du aldrig mer behöver bli försenad, eller behöver leta reda på din mobil för att ta reda på tiden. En köksklocka underlättar även tidtagning vid bak- eller matlagning och bör placeras på en synlig plats, där klockans display och visare är lätt att läsa av.

Inredning är väldigt personligt och för att du ska kunna göra ett bra val, har vi gjort efterforskningen åt dig i förväg. Vi har listat marknadens tre utmärkande val, där vi har haft dess design och funktion särskilt i åtanke. De är alla tidlösa och klassiska, för att vara ett fint inslag i samtliga hushåll. Vi har även valt att inkludera både bords- och väggklockor.

Välj en klocka som faller dig i smaken och kombinera den med övrig passande inredning, för att sätta en personlig prägel i ditt kök!

Länkar och referenser

Alla väggklockor för köket hos KitchenTime

Föregående

Bästa elgrillen 2022 – uppnå perfekt stekyta varje gång!

Bästa våffeljärnen för belgiska våfflor 2022 – njut av perfekt gräddade våfflor!

Nästa