Rånjärn bäst i test 2024 – Skapa goda glasstrutar i snyggt mönster!

| ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Åviken Rånjärn Enkel Ding-Dong2. Åviken rånjärn 9033. Skeppshult Gjutjärn Rånjärn Ø15
Åviken Rånjärn Enkel Ding-DongÅviken rånjärn 903Skeppshult Gjutjärn Rånjärn Ø15

Rånjärn bäst i test 2024 – Om du är ett stort fan av våfflor och glasstrutar, så är ett rånjärn ett måste i ditt kök. Ett rånjärn är ett redskap som låter dig göra tunna våfflor eller glasstrutar i ditt eget hem. Den nygräddade våfflan kan du sedan rulla upp från rånjärnet med en kon. Med hjälp av denna kon kan du sedan skapa en glasstrut, perfekt för dig som dessutom gillar att göra hemmagjord glass!  

Vad bör man tänka på vid köp och vilka funktioner ska du leta efter? Här nedan listar vi de bästa rånjärnen 2022! 

Topp 3 rånjärn bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Åviken Rånjärn Enkel Ding-Dong Original 

 • Tjock och gjuten aluminium 
 • Värmetåligt handtag 
 • Non-stickbeläggning 
 • Elegant mönster 

Högst upp på topplistan har vi rånjärnet Åviken Rånjärn Enkel Ding-Dong. Med detta rånjärn kan du mycket enkelt göra fina glasstrutar och dessertrån i ett mycket fint mönster. Mönstret är otroligt elegant och gör dina rån och strutar väldigt stilrena.  

Plattorna är framställda i ett mycket tjockt och gjutet aluminium. Du får smidigt upp järnet med hjälp av det användarvänliga handtaget, som även är värmetåligt. Då handtaget är värmetåligt behöver du inte oroa dig för att bränna dig. Järnet är även försett med en non-stickbeläggning, som gör att du inte behöver oroa dig över att smeten ska fastna eller vara svår att få loss.  

Åvikens rånjärn är utrustat med ännu en väldigt smart funktion, en såkallad Ding Dong. Det är en reglerbar termostat där du enkelt kan hålla koll på temperaturen och justera den. Järnet ger ifrån sig en ljudsignal när den är tillräckligt varm för att börja användas, alltså en Ding Dong. Rånjärnet är dessutom lätt att rengöra med hjälp utav en fuktig trasa.  

2. Åviken rånjärn 903 – Grädda 3 rån samtidigt!  

 • Elegant mönster 
 • Tillagar 3 rån åt gången 
 • Non-stickbeläggning 
 • Smidig förvaring

Åviken Rånjärn 903 är ett rånjärn som är försedd med ett mycket elegant mönster. I detta rånjärn får du möjligheten att grädda tre rån åt gången, som sparar både tid och energi för de lite större hushållen.  

Detta rånjärn är utrustat med tjocka aluminiumplattor som kommer servera dig rån på nolltid. Den är även försedd med en non-stickbeläggning. En non-stickbeläggning underlättar din tillagning och förhindrar rånen från att brännas fast eller bli svåra att ta bort. Du kan enkelt rengöra detta rånjärn med hjälp utav en fuktig trasa och ta bort resterande fett med papper.  

Åvikens rånjärn 903 kan dessutom förvaras på ett mycket smidigt sätt. Det går att ställa järnet på högkant och på så sätt tar den inte upp mycket plats på köksbänken eller i skåpen. Åviken Rånjärn 903 passar därför lite större hushåll eller de som vill kunna grädda flera järn åt gången. 

Sorry, no prices available at this time.

3. Skeppshult Gjutjärn Rånjärn Ø15 – Utmärkt värmefördelning! 

 • Används över spisen eller andra värmekällor 
 • Snyggt mönster 
 • Jämn värmefördelning 
 • Diskas för hand 

Vårt tredje val på topplistan är rånjärnet Skeppshult Rånjärn Ø15 som gör att du kan tillaga rån direkt över spisen eller med hjälp av andra värmekällor. Med detta rånjärn får du även möjligheten att tillaga rånen med en mycket jämn värmefördelning. Tack vare den goda värmefördelningen får du en ljusbrun och fin stekyta varje gång. 

Om du letar efter ett hållbart rånjärn, kan denna modell vara någonting för dig då denna  gjutjärnspanna kommer hålla i åratal. Du kan enkelt tvätta rånjärnet efter användning för att hålla det rent och förlänga dess livslängd. Bästa alternativet för rengöring är att diska rånjärnet för hand utan diskmedel i hett vatten.   

3 vanliga frågor om rånjärn: 

Vad är ett rånjärn? 

Ett rånjärn ett smart köksredskap där du kan göra riktigt tunna våfflor eller rån. Du kan skapa perfekt ljusbruna rån i många olika mönster beroende på vilken modell du väljer att köpa. Det är således perfekt för dig som vill servera glass på kalaset med nygräddade rån eller för dig som gillar att baka.  

Du kan forma rånen till olika former beroende på vad du rullar de runt när de fortfarande är varma. Med hjälp av en tekopp kan du exempelvis få en skålliknande strut och med en pinne kan du få fram rånrullar.  

Hur gör man rån i ett rånjärn? 

Detta kan låta mer komplicerat än vad det egentligen är. Börja med att leta upp ett recept och rör ihop smeten. Efter det är det dags att värma upp järnet. Ett tips är att smörja det första gången om det inte är tillräckligt ingräddat. Sedan håller du smeten och brer ut den över rånjärnet, drar ner locket och pressar.  

Du gräddar rånen tills de fått en fin ljusbrun yta och rullar sedan ihop dem direkt medan de fortfarande är varma. Då rånen är mycket varma direkt när du tar av de från järnet så är en god idé att använda ett par handskar eller liknande om du är känslig för värme.  

Vad ligger prislappen på för rånjärn? 

Priset kan variera en hel del när det kommer till rånjärn med järn från några hundralappar till de järn upp emot tusen kronor. Framförallt kan priset variera beroende på vilken tillverkare eller märke det är på rånjärnet och hur många funktioner och plattor som järnet har. Utgå därför ifrån din budget och vilka funktioner som är viktiga för dig.  

Källor: 

http://www.kunskapskokboken.se/3.22529/varufakta/ranjarn/ 

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa rånjärn

KitchenTime
Cervera
ConfidentLiving
Prisjakt
Pricerunner

Föregående

Bästa traktörpanna 2024 – För en smidigare matlagning!

Bästa smörgåsgrill 2024 – För lätta och smakrika luncher!

Nästa