Köksmaskiner som underlättar

|

Vi spenderar väldigt mycket av vår tid i köket. I alla fall de flesta av oss då vi behöver få i oss mat varje dag och därmed också laga maten vi stoppar i oss. Hushållssysslor och då inkluderat matlagning är också en av de allra vanligaste skälen till gräl mellan familjemedlemmar. Då är det värt att se över vad ni har i köket och om det går att underlätta på något sätt. Det finns otroligt många fantastiska köksmaskiner som gör det enklare, roligare och snabbare att arbeta i köket. Hur många och ur avancerade du behöver vet bara du efter din förmåga och intresse men vi ska i den här artikeln titta på några av de vanligaste köksmaskinerna.

Morgonkaffe, tevatten och vattenkokare

Något av det allra viktigaste för svensken är at ha en bra kaffekokare ståendes i köket. Vi dricker väldigt mycket kaffe per person och år i Sverige jämfört med de flesta andra länder och det märks när folk är engagerade i sina kaffemaskiner. Vissa föredrar helt klart gammalt hederligt bryggkaffe och det karakteristiska byggljudet på morgonen är mångas favorit. Är du inte kaffedrickare så är det nästan nödvändigt med en vattenkokare för att snabbt och enkelt kunna få tevatten.

Baka svåra bröd lätt

Att baka eget bröd är fantastiskt och doften som sprider sig i rummet är ljuvlig. Det är bättre än alla bageri du kan hitta och det är extra gott när man får känna sig stolt över sitt verk. Det kan vara väldigt hårt att knåda och blanda ihop degen dock. Många recept ska knådas länge och väl innan det ska in i ugnen. För dig som bakar mycket så rekommenderas en köksassistent som är precis vad det låter som, en assistent i köket. Den kan knåda degen till brödet för dig och du behöver bara trycka på start och stopp och kan spara dina leder det besväret. Den går naturligtvis också att använda till lättare degar som när du ska baka en tårta till födelsedagskalaset.

Våfflor, ett lyxigare mellanmål

Våfflor är ett mellanting mellan huvudmåltid och mellanmål. Det fungerar bäst som någonting mitt emellan. För att få bra våfflor och för att de inte ska bränna fast så behöver du införskaffa ett bra våffeljärn dock. Du kommer att tacka dig själv för det när du inte längre behöver skrapa bort halvfärdiga våfflor utan du får perfekt gräddade våfflor med lite grädde och sylt.

Föregående

Funktionella vitvaror till köket

Att välja rätt stekpanna

Nästa