Bästa zestjärnet 2024 – passar perfekt till både matlagning och bakning!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Microplane Grater Set Gourmet Zestjärn2. Microplane Premium Classic Zestjärn Vit3. Cuisipro Rivjärn 2-i-1 Deluxe
Microplane Grater Set Gourmet ZestjärnMicroplane Premium Classic Zestjärn VitCuisipro Rivjärn 2-i-1 Deluxe

Bästa zestjärnet – I köket finns det många redskap som du verkligen behöver för att kunna förbereda mat under matlagning. Ett zestjärn är ett av dem. Ett zestjärn har många olika användningsområden, och rivjärnet kan användas till allt från grönsaker till ost. För att du inte ska skada dig när du river är det dock viktigt att du hittar ett genomtänkt zestjärn som är säkert och användarvänligt. I vår guide har vi därför jämfört olika modeller av zestjärn mot varandra i urvalet och utsett Microplane Grater Gourmet till det bästa zestjärnet 2021!

Topp 3 Zestjärn bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Microplane Grater Set Gourmet Zestjärn och Extra grovt rivjärn

 • Enkel att använda
 • Vasst med slipade blad
 • Stabil
 • Snygg design

Om du länge har letat efter det bästa zestjärnet är väntan äntligen över. Vår klara vinnare är Microplane Grater Set Gourmet Zestjärn och Extra grovt rivjärn som kommer vara det perfekta redskapet i ditt kök. Rivjärnet har sylvassa och slipade blad som gör användningen enkel. Stabiliteten är även god, vilket minskar risken för att du ska skada dig.

För att zestjärnet kontinuerligt ska vara skarpt använder sig Microplane av etsning. Tack vare denna funktion är det enkelt att riva allt från grönsaker, ost och citron. Designen är också snygg och det är ett zestjärn som därför passar perfekt in i de flestas hem. Materialet är gjort av rostfritt stål, så det är otroligt hållbart. Du kan dessutom diska den i maskinen för en ordentlig rengöring efter användning.

Sorry, no prices available at this time.

2. Microplane Premium Classic Zestjärn Vit – Utrustad med bladskydd!

 • Går att diska i diskmaskinen
 • Rostfritt stål
 • Ultravasst blad
 • Snygg design

Microplane Premium Classic Zestjärn Vit är ett zestjärn som har en enkel, men även en klassisk design. Handtaget är snyggt i vitt och är passande för det moderna hemmet. Du kan använda det för bland annat skal och hårdost. Du kan även diska rivjärnet i diskmaskin efter användning. Microplane är enkel och smidig att använda, och dessutom mycket stabil.  

Tack vare att den är tillverkad i rostfritt stål kommer den dessutom att hålla länge. Bladskydd ingår i köpet och rivjärnet en är sylvasst, så du enkelt kan riva dina grönsaker eller livsmedel med hårdare ytor utan några problem.

Sorry, no prices available at this time.

3. Cuisipro Rivjärn 2-i-1 Deluxe – En grov och en fin sida!

 • Bäst i testvinnare utsedd av Icakuriren
 • 2 zestjärn i ett
 • Handtag i båda ändarna
 • Kommer med skjutlock

Snygg design, handtag i båda ändarna och ett skydd för dina fingrar – det är vad Cuisipro Rivjärn 2-i-1 Deluxe erbjuder. För att skydda dina fingrar kommer det med ett flyttbart fingerskydd, vilket ger ett extra bra grepp och minskar risken för att du ska skada fingrarna när du river. Du får två zestjärn i ett när du investerar i denna produkt. Dessutom är den ena raspsidan fin, medan den andra är grov.

För rengöring är det rekommenderat att du diskar järnet för hand istället för att diska det i diskmaskin. Bladet är vasst och är designad med en Surface glide-teknologi för enkel användning. Bli en professionell kock hemma med detta zestjärn! 

Sorry, no prices available at this time.

3 Vanliga frågor om zestjärn:

Vad är ett zestjärn bra till?

Frågan är snarare vad är ett zestjärn inte är bra till? Tänk dig goda citronmuffins som behöver rivet citronskal, vad för redskap kan hantera detta? Jo, ett zestjärn. Rivjärnet kan även hantera att riva morötter eller för att riva ost till ostgratängen. Ditt kök behöver således ett zestjärn för både matlagning och till bakning.

Hur väljer jag rätt zestjärn?

Utbudet av zestjärn på marknaden är större än någonsin, med en hel del olika järn att välja mellan. Tänk på att om du vill ha ett som kan hantera alla slags livsmedel behöver du investera i ett grövre zestjärn. I utbudet finns det zestjärn som exempelvis endast är avsedda för mindre jobb som exempelvis att riva citronskal och ingefära. Vinnaren på vår lista kan dock även hantera grövre livsmedel som grönsaker. Designen bör också vara väl genomtänkt och greppvänligt så det är enkelt att använda. 

Hur tar jag bäst hand om ett zestjärn?

För bästa möjligt underhållning av ditt zestjärn är det alltid bäst att rengöra järnet direkt efter att du har använt det. Har du en diskmaskin kan du i många fall även rengöra det i denna för att den ska bli ordentligt ren. Tänk dock på att inte alla zestjärn kan hantera maskintvätt. Kika därför alltid på den information som rivjärnet kommer med för att undvika skador på järnet.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vårt mål är alltid att göra det enklare för dig att välja mellan olika produkter på marknaden, och att välja mellan zestjärn är inget undantag. När vi valde ut vilket det bästa zestjärnet är, hade vi en del olika kriterier i åtanke. Vi lade bland annat vikt på designen och användarvänligheten. Stabiliteten är även något som är viktigt, eftersom det gör det säkrare att använda.

Eftersom du kommer hantera ett vasst zestjärn bör dessutom basen vara mycket stabil så du kan använda den på ett säkert sätt. Självklart måste det också vara tillräckligt vasst för att kunna riva dina livsmedel. Rengöringen är också extremt viktig att ha i åtanke så att du kan arbeta med ett rent järn som kommer att hålla länge.

Föregående

Vikten av hemförsäkring och risker i köket

Bästa mjölkskummaren 2024 – gör en perfekt cappuccino hemma!

Nästa