Bästa vattenkokare 2022 – Låter dig koka upp vatten på ett snabbt och smidigt sätt!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Smeg 50´s style vattenkokare2. Bosch TWK8611P3. Wilfa Vattenkokare WSDK-2000S
Smeg 50´s style vattenkokareBosch TWK8611PWilfa Vattenkokare WSDK-2000S

Bästa vattenkokare – En vattenkokare är ett köksredskap som kan komma till god användning i alla hushåll då det går otroligt snabbt att få varmt kokande vatten. Ett stort plus med en vattenkokare är att det även är ett bra alternativ för miljön.  

Det finns väldigt många olika modeller på marknaden till olika priser. Här nedan listar vi våra absoluta favoriter! 

Topp tre vattenkokare bäst i test

1. Vår vinnare! Smeg 50´s style vattenkokare 

 • Snygg design 
 • Smidig användning 
 • Automatisk avstängning 
 • Gömt värmeelement 

Vinnare av vårt test är den omåttligt populära Smeg 50´s style vattenkokare. Denna retro vattenkokare finns tillgänglig i många olika färger för att passa de flestas kök. Just denna modell har en mycket stilren design, matt svart för den som vill köra på ett säkert kort.  

Smegs vattenkokare stängs av automatiskt när vattnet nått 100 grader eller om det inte finns något vatten i den. Denna vattenkokare rymmer hela 1,7 liter vatten, vilket är perfekt om du exempelvis ska bjuda ett större sällskap på te. Inuti vattenkokaren hittar du ett kalkfilter som gjort av 100% rostfritt stål. Kalkfiltret går även att ta av, vilket gör det enklare för dig att kalka av vattenkokaren.  

Elementet på vattenkokaren är gömt för ett snyggare utseende och vattenkokaren kommer att stå stadigt i vått och torrt tack vare gummitassarna på undersidan.  

2. Bosch TWK8611P – Välj temperatur! 

 • Automatisk avstängning 
 • Rymmer 1,5 liter 
 • Välj temperatur 
 • KeepWarm-funktion 

Bosch – TWK8611P är ett bra val för dig som är ute efter en effektiv vattenkokare till ett bra pris. I denna vattenkokare rymmer hela 1,5 liter vatten. Det som skiljer denna vattenkokare från många andra modeller på marknaden är att du får möjlighet att själva välja temperatur. Du kan välja mellan 70, 80, 90 och 100 grader. Detta går även supersmidigt att justera med hjälp av minus-och plustecknet som du hittar på vattenkokaren.  

Bosch TWK8611P är även utrustad med den smarta funktionen KeepWarm. När du klickar på denna knapp kommer vattnet i vattenkokaren behålla värmen i upp till 30 minuter. Tack vare denna funktion kommer du därför inte behöva koka upp vattnet flera gånger, vilket sparar på energi. Du öppnar denna smidiga vattenkokare med hjälp av ett enda knapptryck. 

Vattenkokaren är försedd med automatisk avstängning som gör att kokaren även stängs av när du flyttar kannan från plattan. Vattenkokaren är även försedd med ett överhettningsskydd och torrkokningsskydd. Med denna vattenkokare kan du därför koka vatten på ett otroligt säkert sätt! 

3. Wilfa Vattenkokare WSDK-2000S – För mindre hushåll! 

 • Rymmer 1,25 liter vatten 
 • Välj temperatur 
 • Värmefunktion 
 • Isolerade dubbelväggar 

Wilfa Vattenkokare WSDK-2000S är en vattenkokare i rostfritt stål i en mycket stilren design som garanterat kommer passa in i de flesta kök. Vattenkokaren rymmer upp till 1,25 liter vatten, vilket är perfekt för mindre hushåll eller när du endast vill koka upp några koppar åt gången. 

Vattenkokaren är försedd med en hel del smarta funktioner. Du kan justera temperaturen innan du slår på vattenkokaren. Du kan välja mellan 40, 70, 80, 90 eller 100 grader. Denna vattenkokare garanterar dig dessutom en mycket säker användning på grund av dess isolerande dubbelväggar. De hjälper bland annat med att behålla värmen under en längre tid och gör även att utsidan på vattenkokaren inte blir lika varm.  

WSDK-2000S är sladdlös, vilket kan komma till god användning i många situationer där du ej har tillgång till vägguttag. Även denna vattenkokare är utrustad med en värmefunktion som gör det möjligt för dig att hålla vattnet varmt i 25 minuter. Värmefunktionen samt temperaturjusteringen är mycket användarvänliga, där allt som krävs är ett enda knapptryck.  

3 vanliga frågor om vattenkokare: 

Hur fungerar en vattenkokare? 

En vattenkokare fungerar på så sätt att vattnet i vattenkokaren värms upp med hjälp av elementet som finns i botten. Detta element är antingen inbyggt i botten på vattenkokaren eller så är det friliggande. Kom ihåg att en vattenkokare aldrig ska användas för någonting annat än vatten. När vattnet i vattenkokaren kommit upp till nivån då det börjar koka, stängs den av automatiskt.  

Hur kalkar jag av min vattenkokare? 

När du köpt en vattenkokare, vill du självklart att den ska hålla sig fin och fräsch under en längre tid. Om du använder vattenkokaren ofta är det vanligt att smuts och kalk kan börja synas på insidan. Du bör kalka av när du börjar se kalkavlagringar på vattenkokarens insida. Att kalka av är en mycket lätt procedur och det går även väldigt snabbt. Det kan göras på ett flertal olika sätt med hjälp av olika produkter. Det vanligaste är att använda sig av ättika.  

För att kalka av din vattenkokare börjar du med att hälla 1 deciliter ättika i vattenkokaren. Sedan fyller du på med 3 glas vatten och låter det koka upp. När det kokat klart häller du i mer vatten tills vattenkokaren blir full och kokar sedan upp vattnet ännu en gång. Efter det kokat klart häller du ut innehållet och sköljer noga så ingen smak av ättikan sitter kvar.  

Är vattenkokare en dyr investering? 

Priset kan variera en hel del när det kommer till just vattenkokare. Det beror på både tillverkar och funktioner som vattenkokaren besitter. De kan kosta allt ifrån några hundralappar upp emot flera tusentals kronor. När du köper en vattenkokare bör du främst tänka på den prisklass som passar dig och ditt hushåll, men även vilka olika funktioner du behöver till din vattenkokare.  

Källor: 

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/vattenkokare

https://konsumentmagasinet.se/vattenkokare-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa vattenkokare

Cervera
Hemmy
KitchenTime
Prisjakt
Pricerunner

Föregående

Bästa smörgåsgrill 2022 – För lätta och smakrika luncher!

Philips Avance Collection XXL HD9650

Nästa