Bästa våffeljärnen för belgiska våfflor 2024 – njut av perfekt gräddade våfflor!

| ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Cloer Våffeljärn för Belgiska våfflor2. Wilfa Belgiskt Våffeljärn BW-1000B3. Emerio Belgiskt våffeljärn
Cloer Våffeljärn för Belgiska våfflorWilfa Belgiskt Våffeljärn BW-1000BEmerio Belgiskt våffeljärn

Bästa våffeljärnen för belgiska våfflor – Att bjuda sina familj och vänner på en nygräddad belgisk våffla med glass och sylt är en sommardröm för många, och en typ av våffla som växer i popularitet. Med det rätta våffeljärnet för belgiska våfflor kommer det bli riktigt enkelt att lyxa till det hemma.

Ett vanligt problem med belgiska våfflor är att det är svårt att få till en fin och jämn gräddning. Detta är varför det idag finns kvalitativa och effektiva våffeljärn speciellt anpassade för att grädda belgiska våfflor i. Dessa har nämligen tjockare aluminiumplattor och värmefördelningen blir bättre.

För att du ska lätt kunna välja de bästa våffeljärnen för belgiska våfflor har vi satt ihop en guide med våra topp 3 val!

Topp 3 våffeljärn för belgiska våfflor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Cloer Våffeljärn för Belgiska våfflor Rostfritt stål CL1445!

 • Gräddar två våfflor samtidigt
 • Non-Stick beläggning
 • Rostfritt stål
 • Steglös temperaturreglage

För riktigt goda belgiska våfflor som gräddar våfflor jämnt och snabbt är Cloer Våffeljärn för Belgiska våfflor rostfritt stål CL1445 det självklara valet. Detta är ett klassiskt våffeljärn för att göra perfekta belgiska våfflor i, och järnet är konstruerat med ett anpassat djup och mönster för att rädda våfflan jämnt utan att bränna den. Våffeljärnet är utrustad med en överlägsen non-stick beläggning så du kan laga våfflor helt utan smör eller olja.

Rengöringen är enkel så att du kan snabbt rengöra den redo för nästa gång du ska använda den. Cloer Våffeljärn är gjord av rostfritt stål och är därför ett mycket hållbart alternativ. Den har dessutom en steglös temperaturreglering vilket ger dig en maximal värmekontroll och du kan grädda två perfekta belgiska våfflor samtidigt. Det går snabbt att laga dina belgiska våfflor, då järnet kommer upp i rätt temperatur på under fem minuter.

2. Wilfa Belgiskt Våffeljärn BW-1000B – Grädda två belgiska våfflor samtidigt!

 • Har en indikatorlampa
 • Wilfas 5 års garanti gäller
 • Du kan grädda två våfflor samtidigt
 • Non-stick beläggning

Wilfa Belgisk våffeljärn BW-1000B gör det otroligt enkelt att grädda dina perfekta belgiska våfflor. Du ställer enkelt in den temperatur som du vill ha på järnet och sedan är det bara att börja grädda. Du kan även grädda två våfflor samtidigt med detta belgiska våffeljärn. För att smeten inte ska brännas vid i järnet när du gräddar, så har den en non-stick beläggning.

Järnet har dessutom en indikationslampa som visar dig när dina våfflor är klara. Servera sedan med glass, grädde, sylt eller frukt för den optimala smakupplevelsen. Wilfa erbjuder också en 5 års garanti av deras produkter och detta järn är inget undantag. Wilfa våffeljärn för belgiska våfflor är ett järn av hög kvalitet som kommer att hålla i många år framöver.

3. Emerio Belgiskt våffeljärn – Gummifötter för stabil placering!

 • Enkel att ta med sig under semestern
 • Två våfflor samtidigt
 • Kommer med kontrollampor
 • Non- Stick beläggning

För dig som vill ha ett litet mindre våffeljärn som tar mindre plats i skåpet är Emerio Belgiskt våffeljärn ett gott alternativ. Trots att det är av den mindre storleken kan du fortfarande laga två våfflor samtidigt. Järnet har en non-stick beläggning vilket gör det enkelt att laga dina belgiska våfflor utan att det fastnar i ditt våffeljärn. Emerio Belgiskt våffeljärn har även inbyggda kontrollampor, som visar att när den inställda temperaturen är uppnådd och att du kan börja grädda.

Järnet kommer dessutom med gummifötter för att den ska vara stabil när du använder den. Du kan också enkelt rengöra den efter användning med hjälp av lite hushållspapper. Emerio bjuder på ett klassiskt belgiskt järn som har det rätta djupet för perfekta belgiska våfflor varje gång!

Tre vanliga frågor om våffeljärn för belgiska våfflor:

Kan jag använda ett vanligt våffeljärn till belgiska våfflor?

Det är inte rekommenderat att grädda belgiska våfflor i vanliga våffeljärn av ett flertal olika anledningar. Järn för belgiska våfflor är djupare i konstruktionen, har tjockare aluminiumplattor och har ett annat mönster för att kunna grädda smeten på ett korrekt sätt. Smeten för belgiska våfflor har även andra ingredienser för att få den där perfekta fluffiga och tjockare våfflan. Om du försöker dig på att tillaga belgiska våfflor i ett vanligt våffeljärn får du smaken av en belgisk våffla, men inte tjockleken och den rätta konsistensen.

Hur ofta borde jag rengöra ett våffeljärn för belgiska våfflor?

För bästa hållbarhet av ditt våffeljärn bör du rengöra ditt våffeljärn efter varje användning. Du kan göra detta med vanligt hushållspapper för en lättare rengöring när ditt järn har svalnat. Om någon smet har bränt fast i våffeljärnet är det bäst att du använder dig av en smörkniv för att ta bort det. Tänk dock på att denna borde vara i plast och inte metall.

Hur uppnår jag perfekt gräddade belgiska våfflor med mitt våffeljärn?

Det viktigaste när du gräddar våfflor är att du inte häller alldeles för mycket smet i järnet. Detta kan göra att gräddningen blir ojämn och våfflan riskerar att brännas fast i järnet. I dag finns det ett flertal recept som du kan hitta online för att göra de perfekta belgiska våfflorna på. Det bästa är att testa dig fram med några olika recept för att hitta det du bäst tycker om. Med ett våffeljärn för belgiska våfflor kommer gräddningen vara enkel!

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Belgiska våfflor är något som har börjat bli allt mer populärt idag i Sverige. Tidigare har det inte funnits ett stort utbud på marknaden av våffeljärn för belgiska våfflor, men idag finns det ett stort urval av järn att välja mellan. I vår guide valde vi tre våffeljärn som är enkla att använda, och som även har non-stickbeläggning. Vi tycker non-stick är nästan ett måste idag när det kommer till våffeljärn för att göra gräddningen så enkelt som möjligt.

Något annat vi haft i åtanke när vi skapat vår lista var att erbjuda våffeljärn i olika prisklasser. Användarvänligheten och rengöringen är även två viktiga punkter som vi har haft som kriterier i valet av våffeljärn. Temperaturen bör komma upp till gräddning snabbt, och indikationslampor av något slag gör att du med säkerhet kan grädda dina våfflor utan krångel. Vad väntar du på, klicka hem ett våffeljärn för belgiska våfflor du med och njut av perfekt gräddade våfflor varje gång!

Föregående

Snyggaste köksklockorna 2024 – en praktisk och personlig investering!

Vikten av hemförsäkring och risker i köket

Nästa