Bästa uppläggningsfatet 2024 – För en trevligare servering!

| ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Bitz Fad Oval2. Mateus MSY Fat Oval3. Eva Solo Nordic Kitchen
Bitz Fad OvalMateus MSY Fat OvalEva Solo Nordic Kitchen

Bästa uppläggningsfatet 2024 – Ett uppläggningsfat är perfekt för servering av mat och bakverk i köket när du får gäster. Det finns uppläggningsfat på marknaden i flera olika färger, storlekar och nyanser. Därför gäller det att göra ett personligt val som passar den typ av maträtt som du planerar att servera. För mer variation och en vacker dukning kan det också ge flera fördelar om du har olika uppläggningsfat hemma att välja mellan.

Blanda färger och servera dina gäster med stil. Vi har skapat denna topplista för att du ska få en snabb överblick på de bästa valen som marknaden har att erbjuda enligt oss. Men här gäller det också att du har dig själv i åtanke. Vilken modell passar bäst för ditt hushåll?

Topp 3 bästa uppläggningsfaten bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Bitz Fad Oval

 • Mer plats för uppläggning
 • Fin färg
 • Bredd: 34 centimeter
 • Brett användningsområde

Högst upp på topplistan hittar du detta väldesignade uppläggningsfat Fad Oval från varumärket Bitz. Här har du en rejäl modell med en bredd på 34 centimeter och en längd på 45 centimeter. Mer plats för uppläggning, gör att detta uppläggningsfat kan användas till mängder av olika maträtter, tillbehör och charkuterier.

Den fina formen och färgen på stengodset ger också en trevligare dukning och kan med fördel kombineras med flera olika mindre serveringsfat eller tallrikar som går i liknande färgskala. Ett utmärkt fat som verkligen fyller sin funktion i köket!

Sorry, no prices available at this time.

2. Mateus MSY Fat Oval – Tidlös form och design!

 • Material: Keramik
 • Kan diskas i maskin
 • Finns i flera nyanser
 • För olika maträtter

Det tidlösa uppläggningsfatet MSU Fat Oval från det populära varumärket Mateus är lika trevlig att använda för sommarens grillfester eller höstens mer krämiga rätter. Då fatet är tillverkat av keramik i hög kvalitet kan den även diskas i maskin och kan då användas för mängder av olika ändamål.

Fatet går att köpa i flera olika nyanser, för att du ska kunna göra ett mer personligt val och har en bredd på 34 centimeter som ger dig gott med utrymme. En modell som aldrig går ur tiden och som uppskattas av många användare.

Sorry, no prices available at this time.

3. Eva Solo Nordic Kitchen  – För chark och ostar!

 • Minimalistisk design
 • Passar samtliga hem
 • Material: Stengods
 • Längd: 37 centimeter

Detta trevliga uppläggningsfat Nordic Kitchen från varumärket Eva Solo är skräddarsytt för mängder av mindre maträtter som tapas, men är ett utmärkt val för framförallt chark och ostar, som sedan kan kombineras med en liten finare marmelad och kex.

Fatets rektangulära form och färg gör den till ett passande inslag för de flesta dukningar och är tillverkad i stengods för att vara mer robust. Nordic Kitchen har en längd på 37 centimeter och en bredd på 13 centimeter. Perfekt att kombinera med andra serveringsfat eller som en mer central punkt på matbordet.

Tre vanliga frågor om uppläggningsfat:

Vad är skillnaden mellan ett uppläggningsfat och serveringsfat?

När man letar igenom marknaden så stöter man ofta på begreppen serveringsfat och uppläggningsfat. Vad är då skillnaden mellan dessa? I sin helhet så är de lika och fungerar på exakt samma sätt. Så det enda du behöver göra är att välja en form och storlek som passar dig perfekt.

Vad kan man använda som uppläggningsfat?

Det finns särskilda uppläggningsfat som är utformade för att vara lite mer trevliga att servera mat ifrån. Men om du inte har den budget som krävs och ändå vill kunna servera dina gäster på ett fint sätt så kommer du långt med lite kreativitet.

För ostar och charkuterier kan du till exempel använda en fin skärbräda som du har hemma. För pasta och lite krämigare rätter kan du använda en gjutjärnspanna eller så kan genomsöka en loppis för att se om du kan hitta ett finare uppläggningsfat för en mindre peng.

Vad ska man tänka på vid köp av uppläggningsfat?

Många föredrar att ha några olika uppläggningsfat hemma så att fatet kan anpassas efter den typ av rätt man ska servera och vi håller med. Därför rekommenderar vi att du investerar i lite olika stora fat i flera olika nyanser så att du även kan matcha fatet med din dukning och tillbehör.

Hur vi valde ut produkter till topplistan

Ett fint uppläggningsfat kommer att göra stor skillnad för din dukning och kan framhäva maten som du serverar. Självklart kan du använda en vanlig tallrik eller skål. Men faktum är att det känns lite trevligare att servera dina gäster om du har fina uppläggningsfat som du kan använda istället.

När vi kikade på vilka olika fat vi skulle inkludera på topplistan så var det framförallt tre saker som vi kikade lite extra på. Detta var kvalitet, material och form. Vi har även valt att inkludera fat i lite olika prisklasser och former, för att du sedan ska kunna göra ett mer personligt val.

Oavsett om du planerar att servera en härlig pasta eller ett ihop plock av flera mindre rätter så har vi någonting på topplistan som kommer falla dig i smaken. Servera dina gäster som på en riktig lyxkrog för att ge ett riktigt fint intryck!

Källor och referenser:

https://www.elle.se/mat-och-vin/duka-med-farg-14-fina-upplaggningsfat/4913359

http://www.hkportalen.se/laumlgga-upp–garnera.html

Vi har jämfört uppläggningsfat avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

KitchenTime
ConfidentLiving
Cervera
Pricerunner
Prisjakt

Föregående

Bästa cappuccinokopparna 2024 – Framhäv smakerna i koppen!

Bästa knivstället 2024 – Hitta det bästa stället för ditt kök!

Nästa