Bästa traktörpanna 2024 – För en smidigare matlagning!

| ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Scanpan CTX traktörpanna2. Skeppshult Traditional traktörpanna3. Eva Solo trio koppar traktörpanna
Scanpan CTX traktörpannaSkeppshult Traditional traktörpannaEva Solo trio koppar traktörpanna

Bästa traktörpanna 2024 – Med bra utrustning i köket blir matlagningen mycket roligare och framför allt enklare. En traktörpanna är ungefär samma sak som en vanlig stekpanna, fast den har högre kanter. Det är således en blandning mellan en kastrull och en stekpanna. En traktörpanna har många bra egenskaper och kan underlätta din matlagning på många sätt.  

Det finns många olika varianter från olika märken och därför kan det vara svårt att välja, här nedan listar vi därför våra favoriter! 

Topp 3 traktörpannor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Scanpan CTX traktörpanna 

 • Tål alla värmekällor 
 • Tål att vara i ugn, upp till 260 grader 
 • Non- stick beläggning  
 • Rostfritt stål 

Vår förstaplats går till Scanpan CTX traktörpanna. Denna traktörpanna har en beläggning av rostfritt stål och tål värme i upp till 260 grader. Den fungerar utmärkt till både matlagning och bakning.  

Scanpan CTX är utrustad med flera olika lager som bidrar till bra hållbarhet, värmefördelningsförmåga och induktionskompatibilitet. Den är även utrustad med en unik non-stick beläggning som gör pannan otroligt slitstark och även lättarbetad. Utöver alla dessa bra egenskaper så går den även att diskas i diskmaskinen vilket är en stor fördel.  

Detta är ett mycket prisvärt alternativ som är otroligt hållbart och passar dig som vill ha en panna anpassad för både matlagning och bakning.  

2. Skeppshult Traditional traktörpanna med glaslock – Bra värmefördelning! 

 • Trähandtag 
 • Diskas för hand 
 • Non-stick yta av svensk rapsolja 
 • Bra värmefördelning 

Skeppshult Traditional Traktörpanna med glaslock är en gjutjärnspanna som är otroligt hållbar och tålig. Denna traktörpanna kommer med en naturlig non-stick yta av svensk rapsolja som bara blir bättre och bättre ju mer du använder den. Botten på denna pannan är 5 centimeter tjock, vilket erbjuder dig en väldigt bra värmefördelning och ger din mat en krispig yta.  

Pannan har höga kanter och en diameter på hela 25 centimeter och den tål även olika typer av värmekällor, som exempelvis öppen eld eller induktionshäll. Den är utrustad med ett trähandtag i bok som förhindrar att du råkar bränna dig under matlagningen. 

Den är även helt återvinningsbar och KRAV-märkt. Skeppshults Traditional traktörpanna bör inte diskas i maskin utan ska istället diskas för hand med hjälp av varmt vatten och diskborste.  

3. Eva Solo trio koppar traktörpanna – För den erfarna kocken! 

 • 3 lager konstruktion 
 • Värmekänslig och slitstark 
 • Tål diskmaskin 
 • Tål att vara i ugn 

Eva Solo Eva trio Koppar Traktörpanna är en traktörpanna som har 3 lager konstruktion i koppar, aluminium och rostfritt stål. Detta gör den inte bara slitstark utan även väldigt värmekänslig tack vare egenskaperna som koppar har. Detta gör att pannan reagerar snabbt på temperaturändringar vilket underlättar väldigt mycket under din matlagning, framför allt för dig som lagar mycket avancerad mat eller gör egna såser.  

Pannan kan både hettas upp och kylas ned väldigt snabbt och du kan med fördel använda pannan både för din spis och matlagning i ugnen. Trots sina flera olika slags material är det även möjligt att diska den i diskmaskinen. 

3 vanliga frågor om traktörpannor: 

Vad är en traktörpanna? 

En traktörpanna är en blandning av en kastrull och en stekpanna, med en kombination av stekpannans stekyta och kastrullens höga kanter. Kanterna brukar oftast vara omkring 5-7 centimeter höga.  

Dessutom tillkommer även ett praktiskt lock på de flesta modeller. Tack vara denna design kan du enkelt koka maten i pannan. Därför gör det den perfekt för att tillaga allt ifrån pasta och såser, men även mycket annat.  

Hur stor traktörpanna behöver jag? 

När du ska köpa en traktörpanna så är det bra att utgå ifrån hur många personer ni är i ert hushåll. Om du bor ensam eller med en person så kanske inte den största modellen kommer behövas, men samtidigt är det viktigt att du inte tar en alltför liten modell för att du enkelt ska kunna röra runt i pannan.  

För de större hushållen behöver du köpa en traktörpanna i någon av de större storlekarna, dels för att få plats med mer mat, men även så du fritt kan röra runt maten och såsen på. 

Någonting som också är viktigt att ha i åtanke är att tänka på hur stor din spis är. Om du inte har stort utrymme så behöver du inte ta upp onödigt mycket plats med den största modellen.  

När ska man använda en traktörpanna? 

Tack vare de höga och raka kanterna får du en väldigt unik och flexibel design. En traktörpanna brukar främst användas när du ska sautera eller bräsera mat, men kan självklart användas till helt vanlig matlagning också.  

Traktörpannor brukar ha en ännu större stekyta en vanliga stekpannor, det ger dig mer utrymme att arbeta på och ger dig mer plats när du steker större mängder av exempelvis kött eller kyckling. Tack vare de höga kanterna så kommer det heller inte bli lika stökigt och kladdigt runt om eller på spisen.  

Pannorna är perfekta för att göra krämiga såser med, en stor gryta eller en utsökt pasta. Det blir lätt för dig att tillaga enklare mat, som köttbullar eller köttfärssås som snabbt kan svämma över i en vanlig stekpanna och du kan även låta den stå och puttra på med ett lock. 

En traktörpanna fungerar även mycket bra att använda i samband med bakning, eftersom de flesta traktörpannorna klarar av att vara i ugnen på väldigt hög värme. 

Källor: 

https://www.test.se\traktorpanna/

https://www.bastihemmet.se/recensioner\basta-traktorpannan/

https://testat.nu\traktorpanna/

https://ulrikkelund.com/hushall/stekpannor/traktorpanna-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa traktörpanna

Cervera
Kitchentime
Bagaren och kocken
Prisjakt
Pricerunner

 

Föregående

Bästa metallsugrör 2024 – Investera i återanvändningsbara sugrör!

Rånjärn bäst i test 2024 – Skapa goda glasstrutar i snyggt mönster!

Nästa