Bästa smörgåsgrill 2024 – För lätta och smakrika luncher!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Cuisinart Multifunktionsgrill GR47BE2. Tristar Kontaktgrill3. Sage by Heston Adjusta
Cuisinart Multifunktionsgrill GR47BETristar KontaktgrillSage by Heston Adjusta

Bästa smörgåsgrill 2024 – En smörgåsgrill är inte en så ensidig grill som du kanske tror. Det är en utmärkt köksmaskin för lätta och enkla luncher, men med lite kreativitet kan den också ta dig väldigt långt i matlagningsväg. Då framförallt om du investerar i en öppen modell, som du även kan använda framåt sommaren som en praktisk bordsgrill.  

Oavsett vad du är på jakt efter så har vi letat fram de bästa valen på marknaden. Så vilken smörgåsgrill kommer att fylla sin funktion i just ditt hem och hur många smörgåsar ska den kunna grilla samtidigt? 

Topp tre smörgåsgrillar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Cuisinart Multifunktionsgrill GR47BE 

 • Kan användas som bordsgrill 
 • Timerfunktion 
 • Non-stick beläggning 
 • Utbytbara grillplattor 

Multifunktionsgrillen GR47BE från varumärket Cuisinart har försetts med flera smarta funktioner som gör att den kan användas till flera olika typer av matlagning. Således inte bara när du vill göra en riktigt knaprig macka med dina favorit ingredienser.  

Här har du en smörgåsgrill med ett brett användningsområde, utbytbara grillplattor för enkel rengöring och en praktisk non-stick beläggning som gör att ost eller smör inte bränns fast på grillplattorna.  

En annan funktion som gör denna i ett slag för sig är timerfunktion, som gör det enklare för dig att grilla smörgåsar på hemmaplan som ett riktigt proffs. 

2. Tristar Kontaktgrill – Exklusiv design! 

 • Större kapacitet 
 • Rostfritt stål 
 • Lock med låsfunktion 
 • Enkel att använda 

Även denna kontaktgrill från varumärket Tristar är ett mycket multifunktionell val. Här har du en större grillyta med två rejäla grillplattor som möjliggör perfekt grillning av dina smörgåsar. Men dessutom kan den användas för att ge en fin grillyta till din fisk-, kyckling- eller grönsaksbitar. 

Locket har försetts med funktionslås, vilket underlättar markant om du har barn närvarande i rummet. Låsfunktionen säkerställer att inga nyfikna hamnar i kläm.  

Grillen har även försetts med grillplattor som är enkla att använda och rengöra, för att smörgåsgrillen ska ha en längre livslängd. Om du vill kunna grilla mer än bara smörgåsar, är denna modell lite särskilt utmärkande! 
 

Sorry, no prices available at this time.

3. Sage by Heston Adjusta – Med justerbar lutning! 

 • Med sladdförvaring 
 • Material: rostfritt stål 
 • Effekt: 2200 watt 
 • Non-stick beläggning 

Den mycket justerbara smörgåsgrillen Adjusta ger dig tillräckligt med plats att grilla flera mackor samtidigt. Perfekt för den lite större familjen och som är mycket kraftfull med sin effekt på 2200 watt. Här har du en stark och tålig grill som kommer att hålla i många, många år framöver.  

För att göra användningen enklare har den även försetts med en smart non-stick beläggning och grillens justerbara lutning för att fett från råvarorna som du grillar avlägsnas så att det inte bränns fast och påverkar smaken på brödet.  

Den praktiska sladdförvaringen gör den även enklare att förvara i köksskåpet och tar därmed upp mindre plats.  

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om smörgåsgrillar: 

Hur stor smörgåsgrill behöver man? 

Beroende på vad du planerar att använda smörgåsgrillen till så ska också valet anpassas därefter. Kvaliteten på grillen, hur robust non-stick beläggning som du behöver och dessutom hur många mackor som du vill kunna grilla samtidigt har avgörande betydelse.  

Rent generellt, så har du en större familj så bör du köpa en smörgåsgrill med en större kapacitet. Om du bor själv så kommer en mindre modell istället att vara mer fördelaktig.  

Vad kan man laga i en smörgåsgrill? 

En smörgåsgrill kan faktiskt användas till så mycket mer än bara för klassiskt franskbröd. Lite större och robusta grillar fungerar också utmärkt för paninis med vald fyllning och för att ge råvaror som kyckling, grönsaker och kött en fin stekyta. Kika på nätet för lite inspiration för vad du kan laga och låt kreativiteten flöda. 

Fördelen med en smörgåsgrill och även en bidragande anledning till att så många har en hemma är att designen är väldigt barnvänlig. Om du har lite större barn så kan de själva göra sig en riktigt krispig och välsmakande macka efter träningen eller skolan.  

Vad är skillnaden mellan en bordsgrill och en smörgåsgrill? 

En bordsgrill är mer multifunktionell än en smörgåsgrill, på så sätt att den har en grillyta som klarar av lite fler typer av råvaror och där temperaturen kan justeras. 

Många smörgåsgrillar som har en mer avancerad konstruktion, kan dock öppnas och då omvandlas till en smörgåsgrill som du kan grilla hamburgare eller halloumi på. Om du vill att smörgåsgrillen ska ha ett bredare användningsområde, så rekommenderar vi att du kikar på en kombimaskin! 

Hur vi valt ut produkter till vår topplista 

Att välja rätt smörgåsgrill kan minst sagt vara knepigt, framförallt om du har flera viljor i familjen och olika prioriteringar som ska tas med i beaktning. Smörgåsgrillar är däremot en mycket praktisk köksmaskin och kan hjälpa dig att tillaga snabba och enkla måltider till familjen, samtidigt som du även kan vara kreativ och använda den för lite olika typer av rätter. 

För oss var det därför mycket viktigt att söka igenom marknaden efter de allra bästa valen för att du ska spara tid och kunna göra en riktigt bra investering. Efter att ha läst flertalet olika recensioner, gått igenom kundomdömen om marknadens utbud och även tagit del av tester som har gjorts på smörgåsgrillar kunde få vi en god överblick och intryck av vilka som står ut lite extra från mängden. 

Oavsett om du letar efter en mer prisvänlig modell med smarta funktioner, eller en mer rejäl modell som också fungerar som en smart bordsgrill så har vår topplista någonting att erbjuda dig! 

Källor: 

https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-smorgasgrillen

https://www.elon.se/fem-goda-mackor-du-fixar-med-en-smorgasgrill

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa smörgåsgrill

Kitchentime
Cervera
Confident living
Prisjakt
Pricerunner

Föregående

Rånjärn bäst i test 2024 – Skapa goda glasstrutar i snyggt mönster!

Bästa vattenkokare 2024 – Låter dig koka upp vatten på ett snabbt och smidigt sätt!

Nästa