Bästa riskokaren 2024 – perfekt ris varje gång!

| ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Hamilton Beach Digital Simplicity2. Russel Hobbs Riskokare med multifunktion3. OBH Nordica Inox
Hamilton Beach Digital SimplicityRussel Hobbs Riskokare med multifunktionOBH Nordica Inox

Bästa riskokaren – Att koka perfekt klibbigt ris är inte alltid det enklaste och är för många en konst i sig. Rätt koktid, perfekt mängd vatten och temperatur har nämligen avgörande betydelse, för att riset på tallriken ska bli perfekt tillagat.

För dig som ännu inte har bemästrat detta, eller som helt enkelt letar efter ett enklare sätt att koka ris på, bör kika på en riskokare. Med denna praktiska köksmaskin kommer du att få perfekt ris varje gång.  Vi listar våra favoriter på marknaden och har utsett Hamilton Beach Digital Simplicity till den bästa riskokaren av ett flertal olika anledningar!

Topp 3 riskokare bäst i test 2024

1. Vinnare! Hamilton Beach Digital Simplicity

 • Med ångfunktion
 • Prisvänlig
 • Flera olika tillagningsprogram
 • Enkel hantering

 Hamilton Beach Digital Simplicity är konstruerad så att du kan du koka perfekt ris varje gång med sin enkla hantering och smarta funktioner. Dessutom tillåter köksmaskinens olika tillagningsprogram och ångfunktion dig att tillaga perfekt krispiga grönsaker eller olika bönor. Trots att maskinen är mycket multifunktionell, så säljs den till ett mycket bra pris, vilket är varför den tar hem förstaplatsen på vår topplista!

Utöver detta har denna riskokare en mycket stabil konstruktion och är enkel att rengöra. Detta påverkar modellens livslängd och håller den fräsch mellan användningarna.

Sorry, no prices available at this time.

2. Russel Hobbs Riskokare med multifunktion – Större modell för hela familjen!

 • Kapacitet: 5 liter
 • Stor LCD-display
 • Non-stick beläggning
 • Många inställningar

Letar du efter en modell med en större kapacitet, så är Russel Hobbs Riskokare med multifunktion ett utmärkt val. Med denna köksmaskin kan du tillaga upp till 5 liter ris och dess flera olika inställningar, gör att du även kan använda denna riskokare för annan typ av matlagning.

Med denna riskokare, behöver du aldrig oroa dig för att riset bränner fast. Den är utrustad med en non-stick beläggning och detta möjliggör ett bredare användningsområde.

En stor fördel med denna modell är dessutom dess större LCD-skärm som gör det enkelt för dig att justera riskokarens temperatur och funktioner. Ett mycket bra val för dig som vill ha fler möjligheter i köket!

3. OBH Nordica Inox – Mycket prisvänlig!

 • Passar olika typer av ris
 • Håller riset varm efter tillagning
 • Enkel att använda
 • Kapacitet: 1,8 liter

OBH Nordics riskokare Inox är en något mindre riskokare, som passar dig som letar efter ett stabilt val och som äter lite olika typer av ris. Denna köksmaskin är kompatibel med samtliga sorter, så oavsett om du gillar jasmin, basmati, vildris eller till och med bulgur, kommer Inox att ge dig perfekt tillagat ris varje gång.

En stor fördel med denna maskinen är också att den håller ditt ris varmt efter tillagning. Detta innebär att du inte behöver stressa med att få tillbehör eller grytan redo innan riset hinner svalna. För sitt mycket snälla pris, får du mycket för pengarna!

Tre vanliga frågor om riskokare:

Hur använder man en riskokare?

En riskokare är väldigt enkel att använda, vilket är varför allt fler personer som ofta tillagar ris väljer att investera i en riskokare. Du lägger helt enkelt i riset och sedan vatten, sedan kommer maskinen att sköta resten åt dig.

Vad kan man använda en riskokare till?

Även fast namnet kanske antyder att en riskokare endast bör användas för tillagning av just ris, är detta inte alltid fallet. Många lite mer moderna modeller är dock även anpassade för att du ska kunna tillaga bönor, linser och olika typer av sädesslag, som quinoa, bulgur eller mat vete.

Om den modell du slutligen väljer även är utrustad med en ångfunktion, kan du använda riskokaren för att tillaga perfekt krispiga grönsaker till din maträtt. En multifunktionell maskin som kan användas på flera olika sätt.

Hur stor riskokare behöver man?

Beroende på hur stor din familj är eller vad du planerar att använda riskokaren till, kan det vara värt att kika på lite olika modeller. En mindre modell som rymmer runt 2 liter, passar perfekt om du endast ska laga ris till några få personer. Men med en större maskin kommer du att kunna tillaga ris till ett litet större sällskap eller familj. Så gör ett val som baseras på ditt hushåll och användning!

Vad vi haft i åtanke när vi valt produkterna till vår topplista

Det var särskilt viktigt för oss att välja ut de bästa tre modellerna i olika prisklasser, för att du ska kunna välja en funktionell riskokare oavsett vilken budget du har. Vi baserade valet på framförallt tre faktorer vilket var hantering, inställningar och konstruktion. Samtliga modeller är därför enkla att använda, ger tydliga instruktioner och kan även användas på flera olika sätt.

Så när du väljer ut vilken modell du vill investera i, ha dig själv och åtanke och fundera på om det är några särskilda funktioner som kommer göra användningen extra enkel för dig. Med en riskokare kommer du aldrig få nog av ris som tillbehör till dina favoriträtter!

Referenser och länkar:

https://testat.nu/

https://xn--bstaitest-v2a.se/

https://kockhuset.se/

Vi har jämfört riskokare avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
KitchenTime
Confident Living
Cervera

Föregående

Bästa pizzastenen 2024 – grädda en perfekt, krispig pizza hemma!

Bästa sous vide paketet 2024 – Testa på en helt ny kokkonst!

Nästa