Bästa pizzastenen 2024 – grädda en perfekt, krispig pizza hemma!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Nordwik Pizzastål 39 cm2. Outdoorchef Pizzasten 4203. Boska Holland Pizzawares Exclusive Pizzasten
Nordwik Pizzastål 39 cmOutdoorchef Pizzasten 420Boska Holland Pizzawares Exclusive Pizzasten

Bästa pizzastenen – Pizza är en måltid som är en favorit för många att beställa hem eller att äta på restaurang. Det går självklart att göra pizza hemma med, men det kan vara svårt att uppnå samma krispiga resultat som när pizza bakas i stenugn. För att få samma goda resultat är en pizzasten därför en bra investering. En pizzasten är enkel att använda och ger en god och krispig smak för pizzan, precis som på pizzerior!

Idag finns det olika sorters av pizzastenar, allt från de med handtag till pizzastenar som är anpassade för grillen. I vår bäst-i-test lista nedan kan du läsa mer om pizzastenar och vilka som är de bästa på marknaden just nu!

Topp 3 bästa pizzastenen bäst i test 2024

 

1. Vinnare! Nordwik Pizzastål 39 cm – Få samma resultat som på restaurangen!

 • Användas i ugn eller på grillen
 • Extremt hållbar
 • Tillverkad i Sverige
 • Kan användas som stekbord

Vår vinnare är Nordwik Pizzastål 39 cm vilket är en produkt som är tillverkad i Sverige med stål från Kiruna. Det är en pizzasten som kan användas både i ugn, på de flesta kolgrillar och kan även användas som ett stekbord. Pizzastenen är extremt hållbar och kan därför hålla i generationer. Nordwik pizzastål är dessutom mångfunktionell, och är utmärkt att använda för att baka bröd eller för att användas som ett stekbord över en öppen eld.

Stålet är hållbart och den kan hantera alla utmaningar utan att det spricker. Pizzastenen är 39 centimeter i diameter och formen är cirkulär, vilket gör att den passar de flesta runda kolgrillar som finns ute på marknaden. Nordwiks pizzastål har cirka 16 gånger bättre värmeledningsförmåga än vanliga pizzastenar, vilket är varför det är den självklara vinnaren för oss. 

Sorry, no prices available at this time.

2. Outdoorchef Pizzasten 420 – Extremt värmetålig!

 • Laga både pizza och bröd
 • Ram i rostfritt stål
 • Ergonomiska handtag
 • Stenen tål hög värme

Outdoorchef Pizzasten 420 är en pizzasten som erbjuder det där lilla extra. Den är extremt värmetålig, vilket betyder att du slipper att oroa dig för att den ska spricka vid användningen. Du kan även använda den för mer än enbart pizza, varför inte testa på att baka bröd? Handtagen är ergonomiskt utformade vilket gör den enklare att använda. Den går att använda både för att laga pizza i ugnen, men även på grillen.

Pizzastenen är av mycket hög kvalitet och kommer därför att hålla under många år och det är även enkelt att rengöra Outdoorchef pizzasten efter att du har använt den. Pizzastenen har en porös yta som lätt absorberar degen och steker pizzan tills bottnen blir otroligt krispig. Helt enkelt ett perfekt resultat varje gång!

3. Boska Holland Pizzawares Exclusive Pizzasten – Håll pizzan varm med underredet i gjutjärn!

 • Laga pizzan och ugnen
 • Samma resultat som på restaurang
 • Medföljande underrede i gjutjärn
 • Hög kvalitet

Boska Holland Pizzawares Exclusive Pizzasten är en pizzasten som också går att använda både i ugn och på grillen. Det kommer att göra att botten på din pizza kommer att bli krispig och få samma goda resultat som på en pizzeria. Det är en högkvalitativ pizzasten med en diameter på 35 centimeter som du även kan använda för att tillaga bröd med.

Vad som gör att detta alternativ skiljer sig från andra pizzastenar är att det medföljer ett underrede som är gjort av gjutjärn. Detta gör att du kan hålla pizzan varm efter tillagning, med hjälp av värmeljus som värmer upp pizzan underifrån. Det är utan tvekan en pizzasten som är passande för den som vill baka pizza eller bröd och kunna behålla värmen även efter tillagning!

Tre vanliga frågor om pizzastenar:

Vad borde jag tänka på när jag använder en pizzasten?

Om du använder dig av en pizzasten i ugnen måste du förvärma denna i ugnen innan du tillagar pizzan. En sak att tänka på är att pizzastenen kan bli riktigt varm och därför är det viktigt att du är försiktig när du tar ut den från ugnen så du inte bränner dig. Se även till att du har god uppsyn av din pizza, då pizzastenen tillagar pizzan snabbare än utan den.

Hur väljer jag rätt pizzasten?

Storleken är något du borde tänka på när du väljer en pizzasten eftersom detta begränsar hur stor pizza som du kan göra. De flesta pizzastenar har en diameter på ca 35-40 centimeter. Planerar du att använda den i ugnen, på grillen eller vill du kunna använda den för både och? Det finns även pizzastenar med handtag som gör det lättare att hantera den, för den som är ovan.

Vad är fördelen med en pizzasten?

Den stora fördelen är att pizzan helt enkelt blir godare och krispigare med en pizzasten. Detta på grund av att värmen blir mer jämnt fördelad, vilket gör att pizzan blir mer krispig och genomgräddad. En annan fördel är att du heller inte behöver använda bakpapper i ugnen när du använder dig av en pizzasten.

Sammanfattning

En pizzasten gör pizzan godare att tillaga och det är en bra investering för hemmet, speciellt om du vill lyckas att göra lika goda pizzor hemifrån som på pizzerior. En pizzasten är dessutom enkel att använda. Glöm bara inte bort att rengöra pizzastenen efter att du har använt den för att den ska fortsätta vara hållbar under många år framåt. En pizzasten är utan tvekan en värd investering – dina gäster och din familj kommer att tacka dig!

Referenser och länkar

https://bakplat.se/istallet-for-pizzasten/

https://www.bastihemmet.se/recensioner/basta-pizzastenen/

https://produkttips.se/basta-pizzastenen-test-rekommendationer/

https://ulrikkelund.com/hushall/koksapparater/pizzasten-test/

Vi har jämfört pizzastenar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Cervera
Elon
Confident Living
KitchenTime

Föregående

Bästa mjölkskummaren 2024 – gör en perfekt cappuccino hemma!

Bästa riskokaren 2024 – perfekt ris varje gång!

Nästa