Bästa pizzaspaden 2022 – Laga äkta italiensk pizza hemma!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Eppicotispai Pizzaspade i trä2. Muurikka Pizzaspade rostfritt stål3. Eppicotispai Pizzaspade i Björkträ
Eppicotispai Pizzaspade i träMuurikka Pizzaspade rostfritt stålEppicotispai Pizzaspade i Björkträ

Bästa pizzaspaden – Drömmer du dig bort till Italien och läckra pizzor? Ingen fara, ta Italien hem till dig istället. Vi har hittat nyckeln till att få till den perfekta pizzan direkt i hemmaköket och vi är inte snåla med att dela med oss.

Att laga egen pizza behöver inte vara lika svårt eller skrämmande som man tror. Få till degen rätt, toppa med dina favoritpålägg, ställ in ugnen och njut av en utsökt pizza. Blunda och försvinn bort i ditt sinnes Italien.

I den här artikeln har vi samlat ihop våra trick till laga den godaste pizzan och våra tre bästa val av pizzaspadar – en av nycklarna till den perfekta pizzan! Andiamo!

Topp tre bästa pizzaspadar bäst i test 2022

1. Vårt toppval! Eppicotispai Pizzaspade i trä + pizzasten av lavasten

 • Set med pizzaspade och pizzasten
 • Pizzaspade av trä
 • Pizzasten av lavasten
 • Förhöjer matupplevelsen
 • Italiensk produkt

Vårt toppval av pizzaspade kommer från italienska Eppicotispai Group, som grundades 1996 och har gjort det som företagsmål att se till att känslan av italienska kök reflekteras i sina produkter. Mycket jobb läggs ner på kvalitet och detaljer som urskiljer deras produkter från andra på marknaden.

Detta är ett set med en pizzaspade och pizzasten. Pizzaspaden är gjord av björkplywood och är perfekt för att hantera pizza, calzone, och andra typer av kolhydratdrömmar. Pizzastenen är tillverkad av lavasten från vulkanen Etna på Sicilien och kan användas i ugnen eller på grillen.

Pizzastenen som medföljer är även ett perfekt komplement till pizzaspaden och ugnen, och skapar den där krispiga undersidan som alla älskar. Mer autentiskt blir det inte!

2. Muurikka Pizzaspade rostfritt stål med långt handtag – extra säker!

 • Spade av aluminium
 • Handtag av trä
 • Extra långt handtag för din säkerhet
 • Enkelt grepp
 • Smidig flytt av pizzan

På andraplats har vi en pizzaspade från märket Muurikka. Pizzaspaden är gjord av aluminium och har ett extra långt handtag gjort av trä. En pizzaspade av aluminium gör det enkelt att transportera pizzan, det är enkelt att fånga upp den och släppa ner den i ugnen då en smidigt glider av spaden.

Vi gillar det extra långa handtaget eftersom det gör matlagningen mycket tryggare. Ugnar eller grillar behöver vara väldigt heta för att tillaga pizza, därför är det bra att ha en pizzaspade som minimerar kontakten du behöver ha med värmen.

Träet ger även handtaget ett mycket stadigare grepp, där du får den stabiliteten och styrkan du behöver för att lyfta pizzan, samtidigt som pizzan smidigt glider på och av spadens aluminiumdel.

3. Eppicotispai Pizzaspade i Björkträ – bästa budgetvalet!

 • Pizzaspade av trä
 • Stor och kvadratformad
 • Mycket för pengarna
 • Från betrott italienskt företag
 • Bäst för budget

Du är inte riktigt såld på pizzaspadar men vill ändå testa. Då rekommenderar vi denna klassiska pizzaspade i trä, som är stor nog för en standard pizza. För en liten peng kan du få testa fördelarna med en pizzaspade av kvalitet, då även denna är från italienska Eppicotispai Group.

Denna pizzaspade är 30 centimeter bred och kan enkelt mjölas upp och användas för att föra in pizzan i ugnen, särskilt med den tunna, avfasade kanten. Den har även en praktiskt hål i handtaget för enkelt upphängning och förvaring.

Pizzaspadar av trä är särskilt bra för att snurra pizzan och ta ut den när den är färdiggräddad och fungerar även väldigt bra att servera pizzan på när den är klar.

Tre vanliga frågor om pizzatillagning och tillbehör:

Vad är en pizzaspade?

Pizzaspaden är ett verktyg som används av pizzabagare för enkelt skjuta in och ta ur pizzan ur ugnen. Den används även för andra bakelser och bröd. Traditionellt är de gjorda av trä och har en slät yta där pizzan, eller bakelsen, bärs, tillsammans med ett långt handtag som gör det enklare att hålla spaden.

Fördelen med en träspade är att de inte bränns lika lätt som metallspadar och ger mindre risk till att skada personen som håller spaden. Metallspadar har dock blivit vanligare eftersom de är tunnare och det är lättare att skjuta in dem under pizzan, samt att pizzan glider av lättare. Med träspadar kan man använda mjöl för att hjälpa pizzan glida av.

Pizzaspadar, särskilt de som är gjorda av trä, kan också användas för servering av pizzan när den är klar, då de blir en fin dekoration.

Vad används en pizzasten till?

En pizzasten, eller en baksten, är en tjock skiva av sten, granit eller salt som används för att grädda olika slags bröd eller pizza i ugn. Pizzastenen ser till att ugnen bibehåller en jämn och hög temperatur, vilket är det som skapar den krispiga ytan av pizzadegen.

Pizzastenen ska placerar på en plåt eller ett galler långt ner i en kall ugn. Den ska värmas upp sakta eftersom stenen annars kan spricka. Därför ska stenen värmas upp med ugnen, inte placeras i ugnen när den redan är hettad. Sedan låter man för man in pizzan i ugnen med hjälp av pizzastenen och låter den grädda på stenen.

Vad är nyckeln till en perfekt pizza?

Det behöver inte vara svårt att laga en riktigt god pizza hemma. Vi har tre knep som hjälper dig laga en pizza du blir nöjd med.

 • Pizza-bakstål eller pizzasten

Pizzastenen kan bytas ut med ett pizza-bakstål. Placera stålet högst upp i ugnen, slå på grilläge på ugnen och låt stålet stå i ungefär en timme. På så sätt hettas det upp till extrema temperaturer som behövs för att fixa till pizzans krispiga yta. Detta är ett bra alternativ till pizzastenen.

 • Pizzaspaden

Huvudpersonen i denna artikel. Se till att få in pizzan i ugn på bästa sätt med en pizzaspade. Välj mellan trä eller metall (det är vanligt med en kombination av båda) och hitta en pizzaspade som passar dig bäst.

 • Pizzaskärare

Inget med pizzaskärande med en sax! Det är viktigt att skära pizzan på rätt sätt, i form av trianglar, för att få en riktig italiensk känsla. Hitta en bra pizzaskärare för att åstadkomma detta!

Slutligen

Fördelarna med en pizzaspade är många. En robust och bekväm pizzaspade hjälper dig att både föra in och ta ut pizzan ur ugnen och minimerar risken för att du ska bränna dig. Med denna artikel ville vi tydliggöra vad en pizzaspade är, hur den används och vilka varianter som finns. I vår topplista inkluderade vi pizzaspadar av olika material och olika styrkor för att du ska kunna göra det bästa valet för just dig!

Källor or referenser:

https://www.aftonbladet.se/shopping/matdryck/3-koksredskap-du-behover-for-att-laga-akta-italiensk-pizza

https://sv.wikipedia.org/wiki/Baksten

https://en.wikipedia.org/wiki/Peel_(tool)

Vi har jämfört pizzaspadar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cervera
Hemmy

Föregående

Bästa sous vide paketet 2022 – Testa på en helt ny kokkonst!

Hitta italienska delikatesser och få dem hemkörda

Nästa