Bästa pastamaskin 2024 – Ta ditt pastalagande till nya nivåer!

| ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Perfetta pastamaskin rostfri2. Marcato atlas 150 koppar3. Basis pastamaskin 24×22
Perfetta pastamaskin rostfriMarcato atlas 150 kopparBasis pastamaskin 24x22

Bästa pastamaskin 2024 – Pasta är en maträtt som älskas av många och att testa nya recept är alltid lika roligt. Du som pastaälskare, har du någon gång tänkt på att göra egen pasta? Med en pastamaskin kan du precis det!  

Det enda du behöver förbereda är degen och sedan sköter maskinen resten. Det finns en hel del olika typer av pastamaskiner på marknaden som kan göra det knepigt att välja. Här nedan listar vi våra favoriter och den bästa pastamaskinen! 

Topp tre pastamaskiner bäst i test 2024 

1. Vår vinnare! Perfetta pastamaskin rostfri 

 • Prisvärd 
 • Inställbar tjocklek 
 • Rengörs för hand 
 • Enkel att använda 

Perfetta pastamaskin är en pastamaskin som tillåter dig göra mycket god hemmagjord pasta till ett bra pris. Med denna pastamaskin kan du även välja storlek på pastan du lagar. Du kan ställa in tjockleken på degen från 0,2 till 3 millimeter. Perfekt för dig som är ute efter att göra olika typer av pasta. 

Denna pastamaskin är även konstruerad i en mycket stilren modell. Den är gjord av rostfritt stål och är definitivt en maskin som kommer göra diskbänken snyggare. Den är mycket säker att använda och tack vare glidskydden på undersidan, kommer maskinen inte röra på sig under användning.  

För att hålla din pastamaskin ren och hållbar är det viktigt att du följer skötselråden. Exempelvis behöver denna pastamaskin göras rent för hand. Utöver det så är den även väldigt enkel att använda. Det enda du behöver göra är att veva på veven, så kommer din färska pasta ut!  

2. Marcato atlas 150 koppar – För nybörjare! 

 • Perfekt för nybörjaren 
 • Stilren design 
 • Ställ in tjockleken 
 • Medföljande valsar 

Marcato atlas 150 är ett perfekt alternativ för dig som inte har någon tidigare erfarenhet av att göra egen pasta. Marcato är nämligen väldigt enkel att använda och knapparna visar tydligt hur du ska bära dig åt för att få perfekt pasta varje gång. Denna pastamaskin kommer i en stilren design i färgen koppar. Den blir därför en otrolig inredningsdetalj i köket, men finns även i sex andra färger som du kan välja mellan.  

Trots den smidiga användningen kan du göra flera olika typer av pasta. Att exempelvis göra lasagneplattor med denna modell blir inget problem. Du kan ställa in tjockleken och välja mellan 0,6 till 4,8 millimeter.  

Här får du även med valsar som passar perfekt för dig som exempelvis är ute efter att göra fettuccine. Ett bordsfäste medföljer även vid köp av denna produkt, vilket är perfekt när maskinen kan ha en tendens att röra på sig när du vevar.  

3. Basis pastamaskin 24×22 – Stor valmöjlighet! 

 • Mycket lätthanterlig 
 • Försedd med vakuumfäste 
 • Justera tjockleken på din pasta 
 • Bör rengöras förhand 

Basis pastamaskin är en otroligt lätthanterlig pastamaskin och ett mycket prisvärt alternativ som även blir en snygg detalj på diskbänken. Just denna modell har en svart stilren design. 

När du använder denna behöver du inte oroa dig över att den ska flyttas omkring på bänken. Under denna pastamaskin hittar du nämligen ett smart vakuumfäste. Vakuumfästet gör att pastamaskinen kommer stå stabilt och stilla under användning.  

Med denna smarta pastamaskin får du möjlighet att göra flera olika typer av pasta i olika storlekar. Du kan justera tjockleken på din pasta i hela 10 olika steg, allt ifrån 0,5 till 3millimeter.  

Utöver det så bör denna pastamaskin rengöras förhand och inte i maskin. Använd dig av en trasa för att torka av de olika delarna för en lång hållbarhet.  

3 vanliga frågor om pastamaskiner: 

Vad är en pastamaskin? 

En pastamaskin är en maskin som låter dig laga din alldeles egna pasta från grunden. Du som pastaälskare bör verkligen överväga att skaffa en pastamaskin då det gör matlagningen roligare, men även godare. 

Degen är enkel att göra och det finns flera recept på nätet som du kan välja mellan. Efter att du gjort iordning pastadegen skär maskinen upp pastan på egen hand. Pastamaskiner kommer i flera olika varianter och storlekar men också inom olika prisklasser. Det finns allt från helautomatiska till automatiska och manuella modeller beroende på hur mycket av jobbet som du är beredd att göra själv. 

Hur använder jag en pastamaskin? 

En pastamaskin är väldigt enkel att använda oavsett om du använder dig av en automatisk eller manuell modell. Det valet är helt upp till dig och vad du föredrar. Det som är viktigast är att degen  har rätt mängd med vätska och mjöl för att få rätt konsistens så att maskinen kan jobba som den ska.  

Med en automatisk modell behöver du inte göra någonting annat än att få ihop degen. Maskinen gör hela jobbet åt dig, vilket många föredrar. Väljer du däremot en manuell modell kommer du behöva väva veva på ett handtag ungefär på samma sätt som med en köttkvarn. 

När behöver man en pastamaskin? 

En pastamaskin är definitivt inte ett måste i ditt kök, och är istället en maskin för dig som älskar pasta och som vill vara mer kreativ i köket. Med en modell där du kan välja mellan ett flertal olika tjocklekar på din pasta kan du göra allt ifrån spaghetti till lasagneplattor, vilket ger dig en otrolig valmöjlighet. Att även äta färskpasta från ditt egna hem är en upplevelse som många pastaälskare föredrar. Så vilken pastamaskin väljer du? 

Källor: 

https://www.letsbuyit.se/vad-kan-man-gora-med-en-pastamaskin/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa pastamaskin

Cervera
KitchenTime
Prisjakt
Pricerunner

Föregående

Bästa champagnekylare 2024 – Kyl ned dina drycker!

Hur väljer man rätt airfryer?

Nästa