Bästa metallsugrör 2022 – Investera i återanvändningsbara sugrör!

| ,

1. Bunkoza Eco stainless steel straws2. Bambaw Rostfritt stål, böjda3. Bunkoza smoothie straws
Bunkoza Eco stainless steel strawsBambaw Rostfritt stål, böjdaBunkoza smoothie straws

Bästa metallsugrör 2022 – De senaste åren har klimatfrågor och hur man kan minska sin egen klimatpåverkan legat på tapeten. I början handlade det mest om stora företag med fabriker och produktion, där plast också blivit ett hett diskussionsämne och hur den står för en stor del av nedskräpningen i naturen.

Idag finns det däremot mycket man kan göra själv för att minska sitt svinn och sitt avtryck på klimatet. En av dessa saker är att minska på sina engångsartiklar och försöka tänka hållbart i längden. Något som blivit populärt de senaste åren är sugrör gjorda av bambu, stål och metall, samt i olika typer av kartong. Idag ska vi dock gå igenom och hitta det bästa metallsugröret.

Oavsett om du köper raka, böjda, 3-pack eller 6-pack gör du miljön en bamsetjänst genom att skaffa återanvändbara sugrör. Metallsugrör är inte bara praktiska och ser lyxiga ut, de är lätta att ta med så att du kan tänka på miljön oavsett var du befinner dig i världen!

Topp 3 metallsugrör bäst i test 2022

1. Vår vinnare! Bunkoza Eco stainless steel straws

 • Två former
 • Rostfritt stål
 • 8-pack
 • Stöder marina miljöer

Detta paket från Burkoza Eco Stainless steel straws kommer med 4 stycken raka sugrör i rostfritt stål, samt 4 stycken böjda. De är tillverkade i livsmedelsäkert stål och har skåror på övre delen av sugrören för ett bättre grepp. Här medföljer en sugrörsborste för enkel rengöring men det går lika bra att köra dem i diskmaskinen.

När köper dessa sugrör har företaget sett till att de är rengjorda med hjälp av en ultraljudsprocess för att avlägsna eventuella föroreningar. Dessutom samarbetar det brittiska företaget med välgörenhetsorganisationen Marine Conservation Society för att stödja marina miljöer.

Du kan använda både de raka och böjda sugrören till samma dryck om du vill kunna välja när du dricker, eller så kan du använda dem separat. Sugrören är kvalitetstestade och packade i ett kliniskt rum för att säkerhetsställa bra hygien.

Sorry, no prices available at this time.

2. Bambaw Rostfritt stål, böjda – Stilren design!

 • Böjd design
 • 6-pack
 • Smal omkrets
 • Kan diskas i maskin

Dessa böjda sugrör i rostfritt stål kommer från Bambaw som är ett belgiskt företag som från början inriktade sig på bambu. De har nu även inkluderat stål i sitt sortiment men fokuserar fortfarande på en hållbar produktion. Sugrören kommer i 6-pack och innehåller en piprensare för rengöring och en förvaringspåse i jute. Jute är ett bastfiber från långsträckta fibrer som bland annat används till säckar och linoleum.

Dessa sugrör är något böjda i formen, vilket gör det behagligt att dricka ifrån vid exempelvis tropiska drinkar eller för iskaffe. Dess design är sugrör som är väldigt smala i omkrets, och rekommenderas därför inte till de som är ute efter sugrör där mycket dryck kommer upp i röret på en och samma gång.

Ett stort plus är att de även går att diska dessa sugrör i diskmaskin. Ett stilrent val och med en design som piffar upp vilken drink som helst.

Sorry, no prices available at this time.

3. Bunkoza smoothie straws – perfekt för dryck med fruktkött!

 • Större diameter, passar till smoothies och milkshakes
 • Kan diskas i maskin
 • 6-pack
 • Bra grepp

Det är inte alla som gillar små traditionella sugrör, därför har vi inkluderat en större modell. Dessa sugrör från Bunkoza är gjorda för smoothies, milkshakes och proteindrinkar men kan även användas av den som vill ha lite mer volym i sitt drickande.

Tillverkade i rostfritt livsmedelssäkert stål gör att de inte drar till sig smaker. Skåror finner man på den övre delen av sugröret för bättre grepp och dem kommer med en fin förvaringspåse i jute. De är även lätta att rengöra i diskmaskinen men har man ingen sådan så följer det även med en sugrörsborste i metall och sisal. Sisal är ett slags fiber som ofta används för att bland annat göra rep.

Precis som vi nämnde i Bunkoza Eco Stainless Steel samarbetar det brittiska företaget med välgörenhetsorganisationen Marine Conservation Society för att stödja marina miljöer. Även dessa sugrör är kvalitetstestade och förvaras och tillverkas i ett kliniskt rum för att säkerhetsställa en god hygien.

Sorry, no prices available at this time.


3 vanliga frågor om metallsugrör:

Varför välja ett metallsugrör?

Det är ekonomiskt. Ett sugrör av metall kan användas om och om igen. Det kan användas till kalla drycker men även varma, något som ett platssugrör inte är gjort för. På lång sikt är det dyrare att producera sugrör i plast som är tillverkade för att användas en enda gång än att producera ett metallsugrör.

Genom att införskaffa ett sugrör i metall så bidrar du som privatperson till minskad skogsavverkning, samhället behöver spendera mindre pengar på att städa upp i naturen och så sparar du själv pengar.

Hur rengör man ett metallsugrör?

Metallsugrör har som sagt blivit väldigt populära de senaste åren och finns nu i flera olika storlekar och designer. De är tåliga och funktionella och det är lätt att hitta en favorit.

En del tror nog att det är svårt att rengöra ett sugrör, men oftast får man med en diskborste som påminner om en flaskborste, fast mindre – men de flesta går även bra att diska i diskmaskin. Har man ingen diskmaskin och har många att rengöra kan man som ett alternativ koka dem rena.

Varför använder man rostfritt stål?

Rostfritt stål är det material som metallsugrör oftast är gjorda av och det är inte så konstigt med tanke på dess fördelar. För det första är motståndskraften mot rost och andra beläggningar väldigt hög.

Sedan är stålet väldigt slitstarkt och kan ofta hålla flera generationer och det är kanske inte är så konstigt att man valt just rostfritt stål till sina metallsugrör. De är återanvändbara och billigare i längden än plast. En annan fördel är att materialet är 100% återvinningsbart samtidigt som det är resistent mot bakterier och tar inte upp några smaker, vilket gör att det passar utmärkt till olika typer av livsmedel.

Källor: 

https://www.mistra-swecia.se/ateranvandbara-sugror/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa metallsugröret

Jordklok
KitchenTime
Pricerunner
Prisjakt

Föregående

Bästa termosmugg 2022 – Behåll din drycks temperatur under dina utomhusaktiviteter!

Bästa traktörpanna 2022 – För en smidigare matlagning!

Nästa