Bästa knivstället 2024 – Hitta det bästa stället för ditt kök!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Dorre knivställ2. Global Knivblock3. Wüsthof knivblock
Dorre knivställGlobal KnivblockWüsthof knivblock

Bästa knivstället 2024 – Älskar du matlagning och har köpt ett par exklusiva kockknivar av superkvalitet som du vill hålla fräscha, fina och vassa så länge som möjligt? Då kan det också vara bra för dig att investera i ett snyggt och smidigt knivställ. Det är inget måste att ha hemma, men det är ett smart alternativ då det inte blir så rörigt med att förvarar alla knivar på samma ställe. Dessutom bevaras kniveggen på ett säkert och bra sätt.

Bortsett från alla bra egenskaper ett knivställ har så är det en mycket stilren detalj som passar perfekt in i ditt kök. Att investera i ett bra knivställ har därför många fördelar. Läs vidare om du vill lära dig mer om knivställ och vilken typ som passar dig bäst!

Topp tre knivställ bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Dorre knivställ

  • Inbyggd magnet
  • Tillverkad av bambuträ
  • Rymmer upp till 6 knivar

Dorre knivställ är ett knivställ med en inbyggd magnet som gör att dina knivar hänger kvar på ett smart och säkert sätt. Skivan är gjord utav bambuträ med ett ställ av metall och det går att placera upp till 6 knivar på. Magneten ser till så att knivarna håller sig på plats utan att skava emot varandra och det garanteras att knivarna kommer hålla sig fräscha och få en längre hållbarhet.

Den här designen ger en cool effekt på dina knivar, det är nästan som att dom svävar. Det är ett mycket praktiskt och smidigt alternativ som ger en snygg touch i köket och den är framförallt prisvärd. Ett toppenval med andra ord!

2. Global Knivblock för 9 knivar + skärpstål vit – Robust design!

  • Rostfritt stål
  • Rymmer upp till 9 knivar
  • Mått = 26,5 cm x 25,5 cm

Global Knivblock för 9 knivar är en riktig klassiker när det kommer knivställ. Det är en perfekt investering för dig som gillar en klassisk och stilren modell i en bra kvalitet. Knivstället är gjort utav rostfritt stål. Men detta material har inte bara fördelen utav en snygg design utan det gör också knivstället mycket hållbart. Du kan även känna dig väldigt trygg med att knivarna står fixerade på en säker plats så att inga andra skador eller nötningar sker av andra knivar eller vassa kanter.

I knivstället får även de större knivarna plats, det rymmer upp till 9 knivar och skärpstav. Maxlängd på knivbladet är 23 centimeter och på skärpstaven 24 centimeter. Trots sin starka och robusta design så är detta knivställ väldigt snyggt och kompakt vilket är speciellt lämpligt för dig som inte vill att det ska ta upp för mycket plats på bordet eller köksbänken.

Enkelt sagt så är det en stor och mångsidig klassiker som passar de flesta hemma. Priset är ganska högt men det är lätt värt det med tanke på alla bra egenskaper som kommer med.

3. Wüsthof knivblock 12 knivar bok – Klassiskt knivställ i trä

  • Rymmer upp till 12 knivar
  • Värmebehandlat i 200 grader
  • Gjort av trä

Wüsthof knivblock 12 knivar bok är ett knivställ som är gjort av trä och rymmer upp till 12 knivar och ett skärpstål. Knivstället bevarar dina knivar på ett tryggt och säkert sätt som hjälper dom att kunna behålla sin skärpa. Träet är termiskt värmebehandlat i 200 grader Celsius, vilket stärker virket och gör det motståndskraftigt mot mögel och förhindrar så att vatten inte absorberas.

Längden är 15 centimeter, bredden 15 centimeter och höjden 26 centimeter, vilket gör det litet nog att det passar de flestas kök, samtidigt som många knivar får plats i ett och samma ställ. Är du ute efter ett klassiskt knivställ i elegant trä är detta ett självklart alternativ.

Tre vanliga frågor om knivställ:

Vad är fördelarna med ett knivställ?

Allt utrymme som blir över när du placerat knivarna i ett knivställ kan nog vara en befrielse för många. Att ha dina knivar i en kökslåda utan skydd är inte optimalt om du vill att de ska hålla sig fina under en längre tid, att låta knivar ligga utan skydd är därför inte ett bra sätt att vårda dom på.

När du placerar dina knivar i ett knivställ så håller du kniveggens skärpa och dina kockknivar får en mycket längre hållbarhet.

Vad är magnetställ för knivar?

Magnetställ är en populär detalj i köket för att förvara dina knivar på. Det finns många fördelar med att ha knivarna på en magnetlist. Bland annat så är det väldigt enkelt att organisera dom och är alltid lättillgängliga. Knivarnas blad är även helt fria så de riskerar inte att förstöras eller försämras. Magnetlister är även mycket hygieniska. Eftersom knivarna alltid har tillgång till luft så torkar de snabbt och sänker riskerna för fukt och skador.

Då knivlisten gör dina knivar så lättillgängliga så är det mycket viktigt att sätta dom på en plats med lång räckvidd från barn. Tänk på att du behöver borra för att kunna sätta upp listerna och det är inte möjligt att använda keramik knivar på ett magnetställ eftersom dom inte fastnar på magneten.

Ett tips när du köper en magnetlist är att inte välja en allt för billig, då magneterna inte är lika bra som på en lite dyrare variant. Risken med ett mycket billigt magnetställ är att knivarna inte sitter lika hårt, vilket kan resultera i att de halkar ner eller ramlar av helt och hållet. Det kan bli en ren livsfara för dig och alla andra som befinner sig i rummet. Du kan hänga upp ett magnetställ både horisontellt och lodrätt, vad som passar dig i smaken.

Vad finns det för andra alternativ av knivställ?

Det finns även många andra olika modeller på knivställ som till exempel ett stående knivställ eller ett knivställ som passar perfekt i din kökslåda.

Ett knivställ för din kökslåda passar dig som kanske inte gillar att ha lika mycket saker uppe på köksbänkarna, men ändå vill förvara dina knivar smart och säkert. Vi alla kan hålla med om att det är mycket roligare att laga mat när det är ordning och reda bland ens redskap. Det finns massor med olika varianter som rymmer upp till olika mängder knivar. Välj det knivställ som passar dig och ditt hem allra bäst – du kommer inte ångra dig!

Källor:

https:// testkungen.se/basta-knivstall/

https:/ /inspekto.se/magnetlist/

Vi har jämfört knivställ avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cervera
Bagaren och kocken
Pricerunner
Prisjakt

Föregående

Bästa uppläggningsfatet 2024 – För en trevligare servering!

Bästa termosmugg 2024 – Behåll din drycks temperatur under dina utomhusaktiviteter!

Nästa