Bästa kaffebryggaren 2022 – att brygga kaffe har aldrig varit så enkelt!

| , ,

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa kaffebryggaren – Finns det något mer svenskt än att vakna upp till färskt bryggkaffe på morgonen, eller kaffe till en fantastisk fika? Alla vet att kvaliteten på kaffet spelar roll, men även konstruktionen på kaffebryggaren är viktig. Om du inskaffar en kaffebryggare vill du att kaffet ska vara lika gott som om du köper det utifrån.

För att göra valet av en ny kaffebryggare enklare för dig har vi därför satt ihop en topp 3 bäst i test guide. Hitta din nya favorit med oss!

Topp 3 kaffebryggare bäst i test 2022

1. Vår Vinnare! OBH Nordica Legacy Kaffebryggare

 • Automatisk avstängning  
 • Två värmeelement
 • 6 minuter att bygga en hel kanna
 • Bryggtemperatur mellan 94-96 °C

En självklar vinnare för oss var OBH Nordica Legacy kaffebryggare. Det är en bra designad kaffebryggare som har en kapacitet på 1,25 liter vilket betyder att du kan brygga cirka 10 koppar åt gången.  Att brygga en hel kanna tar även endast cirka 6 minuter så du snabbt kan njuta av ditt kaffe. OBH Nordica har en automatisk avstängning på 40 minuter och har också anti-dropp.

Den kommer också med ett tvättbart filter och du kan enkelt ta av filterhållaren. Värmeelementet är kraftfullt på 15550W så att ditt kaffe blir bryggt till rätt temperatur snabbt. Det finns även ett kalkvarningssystem och vattennivåindikation som underlättar rengöring av bryggaren.

Sorry, no prices available at this time.

2. Russell Hobbs Kaffebryggare Elegance – Med automatisk inställning!

 • Är ECBC godkänd
 • Har en inbyggd timer
 • Snygg design
 • Perfekt bryggningstemperatur

Russell Hobbs Kaffebryggare Elegance gör det möjligt för dig att vakna upp till gott och färskt kaffe varje morgon. Bryggaren kommer med en inbyggd timer vilket betyder att du kan ställa in den upp till 24 timmar i förväg. Kannan rymmer 1,25 liter, som räcker till cirka 10 koppar kaffe. Russell Hobbs bjuder på en stilren design på deras Elegance kaffebryggare.

Temperaturen för denna kaffebryggare är nästintill perfekt och kommer upp i mellan 92-96 °C, vilket gör att du får den bästa  möjliga smaken på ditt kaffe. Tack vare att den har tvättbart filter är den även enkel att underhålla, och även miljövänlig.

Sorry, no prices available at this time.

3. Severin Kaffebryggare med Arominställning – Ställ in styrkan på ditt kaffe själv!

 • Brygger upp till 10 koppar
 • Har en snabb uppvärmning
 • Rostfritt stål
 • Droppstopp

Vill du bestämma styrkan på ditt kaffe själv? Då borde du välja Severin Kaffebryggare med Arominställning som är en kaffekokare som gör just detta. Du gör detta med några enkla steg på framsidan av bryggaren så du kan välja hur starkt kaffe du vill ha varje gång. Den har ett värmeelement på 1000W och därmed får du en snabb uppvärmning så du kan njuta av ditt kaffe direkt.

Denna kaffebryggare har dessutom även en snygg och diskret design som passar in i de flesta kök. Severin kaffebryggare är tillverkad i rostfritt stål så du kan vara säker på att den kommer att hålla länge och kannan för kaffebryggaren är gjord av glas. Med Severins kaffebryggare kan du koka upp till 10 koppar varje gång.

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om kaffebryggare:

Vad borde jag tänka på när jag köper kaffebryggare?

Temperaturen för kaffebryggaren är viktig, för det självklart inte ska vara för kallt ,men heller inte för varmt då det kan bränna bönorna. Är temperaturen för låg kommer kaffet heller inte att smaka bra. Att brygga kaffet ska heller inte vara komplicerat, utan du vill att det ska gå snabbt. Att den passar in i din inredning är självklart också viktigt, så välj en kaffebryggare efter din stil.

Hur tar jag bäst hand om min kaffebryggare?

För att din kaffebryggare ska hålla och för att ditt kaffe ska smaka bra är det självklart viktigt att du tar hand om din kaffebryggare. Det är lätt att det kan växa bakterier i din kaffebryggare så det är bäst att du sköljer av den dagligen. Du kan enkelt rengöra kannan, filtret och locket enbart med lite diskmedel och varmt vatten. Du borde dock avkalka kaffebryggaren cirka en gång i månaden, vilket du kan göra tillsammans med ättika.

Hur väljer jag rätt kaffe för min kaffebryggare?

Vilket sorts kaffe du borde välja beror helt på vad för kaffe du föredrar själv. Det finns olika sorters kaffebönor som du kan köpa. Det bästa du kan göra är att testa dig fram mellan olika märken och bönor för att hitta det som passar dig bäst.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vi älskar kaffe, och därför har vi enbart inkluderat kaffebryggare som erbjuder högkvalitativt kaffebryggande till vår lista. Det är inte enbart vilket kaffe du köper som spelar roll  för hur kaffet kommer smaka, utan det beror även på vilken kaffebryggare du brygger kaffet i. Att kaffebryggaren blir varm nog är viktigt för att ditt kaffe ska bli gott. Säkerheten för en kaffebryggare är också viktigt så att det samtidigt inte blir för varmt, och att den har automatisk avstängning ifall att du skulle glömma bryggaren på.

När vi valde ut vår topp 3 lista hade vi även priset och kvaliteten i åtanke, och valde därför 3 kaffekokare i olika prisklasser. Vi tyckte även det var viktigt att kaffebryggaren skulle vara enkel att använda. Så här har du dem, de bästa kaffebryggarna på marknaden just nu. Brygg på!

Föregående

Baktillbehör – effektiva verktyg till din bakning!

Bästa elgrillen 2022 – uppnå perfekt stekyta varje gång!

Nästa