Bästa hamburgerpressen 2024 – Bättre biffar till hamburgaren!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Gefu Hamburgerpress2. Kamado SUMO hamburgerpress3. Dorre Hamburgerpress
Gefu HamburgerpressKamado SUMO hamburgerpressDorre Hamburgerpress

Bästa hamburgerpressen – En välgrillad hamburgare är det nog ingen som tackar nej till. Det finns visserligen färdiga hamburgare i butiken som du bara behöver lägga i stekpannan, men det kommer att smaka så mycket bättre om du tillverkar hamburgaren från grunden och sedan avslutar med en hamburgerpress för att få en burgare med en perfekt stekyta och tjocklek.

Fördelen med en hamburgerpress är att de är prisvänliga och enkla att använda. Dessutom passar de även bra att använda för lite olika typer av rätter. I denna artikel har vi letat fram marknaden bästa hamburgerpress och skapat en topplista med två värdiga utmanare!

Topp 3 hamburgerpressar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Gefu Hamburgerpress

 •  Material: Rostfritt stål
 •  Upphöjd botten
 •  Ger perfekt tjocklek
 •  Enkel att använda

Hamburgerpressen från Gefu är designad för att göra det enklare än någonsin att få perfekta hamburgare och tjocklek. Pressen har försetts med en upphöjd botten som ger burgarna en professionell känsla och gör det även enklare att avlägsna paten från pressen.

Själva pressen är tillverkad av rostfritt stål, vilket gör den robust och hållbar. Dessutom kan den med fördel diskas i maskin så att den alltid är ren till nästa grillparty. Letar du efter en hamburgerpress som är väldesignad och enkel att använda, rekommenderar vi att du kikar lite extra på denna modell från Gefu.

2. Kamado SUMO hamburgerpress – Rejäla material!

 •  Designer: Johan Jureskog
 •  Material: Gjutjärn
 •  Perfekt yta
 • Handtag i trä

Från varumärket Kamado SUMO hittar du denna rejäla hamburgerpress som är tillverkad av gjutjärn. Detta ger pressen en högre vikt för att den ska forma och pressa råvarorna med precision. Detta har sedan kombinerats med ett snyggt och greppvänligt trähandtag som gör att du kan pressa med mer kontroll.

En hamburgerpress som denna är särskilt tillverkad för att du ska få en perfekt grillyta och storlek på dina burgare. Eftersom alla burgare är av samma storlek kommer du också enklare att kunna avgöra när de är färdigstekta. Denna hamburgerpress från Kamado SUMO är designad av kändiskocken Johan Jureskog och blir ett fint inslag I ditt kök.

3. Dorre Hamburgerpress – Mycket prisvärd!

 • Handtag i silikon
 • Material: Aluminium
 • Diameter: 11,5 centimeter
 • Passar nybörjare

Om du letar efter en prisvänlig men stabil hamburgerpress kommer denna modell från Dorre inte att göra dig besviken. Här får du verkligen mycket för pengarna. Pressen är tillverkad av aluminium, för att den ska vara tålig och handtaget har klätts med silikon för att du ska få ett skönt grepp.

Hamburgerpressen ger perfekta hamburgare med en diameter på 11,5 centimeter, vilket gör det enklare att få en välstekt hamburgare med en perfekt grillyta. Passar perfekt för nybörjare eller dig som har en budget att hålla dig till.

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om hamburgerpressar:

Vad kan man använda en hamburgerpress till?

En hamburgerpress kanske kan ses som en ganska onödig pryl som bara kommer att ligga och ta plats i köksskåpet. Men faktum är att om du gillar att tillaga dina egna hamburgare kommer en hamburgerpress att göra stor skillnad.

Bland annat kommer pressen få dina hamburgare att hålla ihop bättre och även få en jämn tjocklek, där samtliga burgare är av samma storlek. Dessutom kommer du att kunna få en betydligt bättre stekyta. Testa själv och se fördelarna med en hamburgerpress. Den fungerar lika bra till kött som växtbaserade burgare.

Hur stor behöver pressen vara?

De flesta hamburgerpressar ger burgare en diameter på mellan 10-15 centimeter, men detta beror helt och hållet på vilken typ av press du köper och det finns även betydligt större varianter än detta på marknaden om du vill kunna göra riktigt stora hamburgare. Gör ett val som baseras på hur stora burgare du gillar och hur du vill att hamburgarna ska se ut.

Vad ska man tänka på vid köp av hamburgerpress?

Olika modeller ser väldigt olika ut och det är därför viktigt att du funderar på vilka funktioner som kommer att underlätta för dig. Ett greppvänligt handtag är A och O, samt att hamburgerpressen är enkel att använda oavsett erfarenhet. Dessutom måste du fundera på hur stora hamburgare du vill ha.

När det gäller material så är det framförallt tre olika material som du bör kika på. Gjutjärn är ett tyngre material som ger en bra press och som är mer robust. Men även aluminium och stål är två tåliga material som även är enklare att rengöra.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Oavsett om du ska grilla hamburgarna utomhus eller steka dem inomhus så kommer du att få stor användning av en hamburgerpress. Du kan få mer kontroll på burgarnas storlek och därmed underlätta tillagningen markant. Inga mer hamburgare som bränns vid eller som är råa i mitten.

Valet av material är mycket viktigt när det kommer till hamburgerpressar. Den ska vara rejäl och enkel att rengöra, samt även vara försedd med ett greppvänligt handtag. Ta en titt på vår topplista för att hitta din favorit och sedan kan du skapa hamburgare som ser mer proffsiga ut!

Källor och referenser:

https ://www.produktexperter.se/hamburgerpress/

https ://www.kopsmartare.com/hamburgerpress/

https ://www.recepten.se/utrustning/hamburgerpress.html

Vi har jämfört hamburgerpressar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cervera
KitchenTime

Föregående

Hitta italienska delikatesser och få dem hemkörda

Bästa cappuccinokopparna 2024 – Framhäv smakerna i koppen!

Nästa