Bästa cappuccinokopparna 2024 – Framhäv smakerna i koppen!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Villeroy and Bosh Artesano Original2. Iittala Taika3. HKliving Ceramic Cappuccinokoppar
Villeroy and Bosh Artesano OriginalIittala TaikaHKliving Ceramic Cappuccinokoppar

Bästa cappuccinokopparna – Kaffekulturen är väldigt stor i Sverige och även fast många förknippar kaffestunden med att dricka en kopp starkt svart kaffe, så kan det också vara kul att varva detta med en mer krämig variant. Cappuccinos är även det mycket populärt och uppskattas framförallt av de som vill njuta av skummad mjölk och inte vill ha lika mycket koffein i sin dryck.

Fördelen med en cappuccino är att de kan drickas av alla, så länge man anpassar valet av mjölk. Men för att få rätt kaffeupplevelse är det viktigt att du dricker din cappuccino från en kopp som är särskilt tillverkad för att framhäva smakerna från din krämiga kaffedryck. Vi listar här tre fantastiska koppar som kommer ge kaffet sin fulla potential!

Topp 3 bästa cappuccinokopparna bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Villeroy and Bosh Artesano Original

 • Enkel design
 • Passar samtliga kök
 • Material: Porslin
 • Volym: 25 centiliter

Med Artesano Original kan du avnjuta en cappuccino eller vanlig kaffe och framhäva kaffets karaktär och arom. Koppen har en enkel design för att den ska tilltala fler hushåll och är tillverkade av premium porslin av den allra högsta kvaliteten.

Tack vare tillverkningsmaterialet tål de både att placeras i kylskåpet och diskmaskinen. Dessutom har kopparna en kapacitet som rymmer 25 centiliter och formen på koppen kommer att ge dig en jämn fördelning av kaffe och mjölk när du dricker cappuccino. Ett mycket prisvänligt val som kommer att ge dig en mycket god kaffeupplevelse!

2. Iittala Taika  – Bäst design!

 • Volym: 20 centiliter
 • Ugnssäker upp till 250 grader
 • Valbara fat
 • Robusta material

Med Iittalas cappuccinokoppar Taika kan du servera dina gäster eller dig själv på morgonen med stil. Förutom att kopparna har en väldigt snygg design, så har de också en anpassad form som ger dig en förbättrad upplevelse. Vid köp kan du även köpa till fat, om du vill ha en mer komplett kollektion.

Kopparna rymmer 20 centiliter och är tillverkade av robusta material som är både ugnssäkra upp till 250 grader och tål att diskas i maskin. Letar du efter koppar som har en mer iögonfallande design så kommer du att älska Taika.

Sorry, no prices available at this time.

3. HKliving Ceramic Cappuccinokoppar  – 70-tals design!

 • Set med fyra koppar
 • Prisvänliga
 • Material: stengods
 • Volym: 30 centiliter

Detta set med fyra  Ceramic cappuccinokoppar är ett perfekt val för dig som gillar att dricka ur stengods och kopparna har även en större volym på 30 centiliter, så att du får rum med mer kaffe och skummad mjölk.

Trots att detta set innehåller fyra stycken koppar så är de trots allt mycket prisvänliga. HKliving har säkerställt att du får mycket för pengarna och även designat kopparna I en fin 70-talsdesign som tilltalar många hushåll.

Sorry, no prices available at this time.

Tre vanliga frågor om cappuccinokoppar:

Hur kommer ett par cappuccinokoppar förändra smakupplevelsen?

Om du dricker en cappuccino från en kopp som är gjord för just denna kaffedryck så kommer du att märka stor skillnad och smaken kommer att förbättras. Anledningen till detta är att formen på koppen gör att du får en jämnare fördelning av mjölk och kaffe i varje klunk. Dessutom kommer karaktären på kaffet att framhävas så att du får en bättre smakupplevelse.

Hur stor ska kopparna vara för att framhäva smaken?

Ett par cappuccinokoppar ska vara minst 20 centimeter för att kunna framhäva smaken av kaffet och mjölken på allra bästa sätt. Men vad som egentligen har större betydelse är formen på koppen. Du vill undvika att servera kaffet i ett högre glas, som istället är mer lämpligt för latte. Om koppen är för liten kommer det också vara svårt att få till en bra kopp cappuccino.

Måste man ha en kaffemaskin för att göra cappuccino?

En kaffemaskin kommer absolut att underlätta skapandet av en god cappuccino, men endast om den är utrustad med en mjölskummare.  Så om du inte har en kaffemaskin hemma så kan du också få ett mycket bra resultat om du endast investerar i en mjölkskummare separat. Själva kaffegrunden kan du sedan tillaga så som du brukar i en kaffebryggare eller espressopress.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att välja rätt koppar för den typ av kaffe som du ska dricka är nödvändigt för att få den allra bästa smakupplevelsen. Vad gäller cappuccino så är det viktigt att koppen har en tillräckligt stor kapacitet och även att den har en form som framhäver kaffesmaken och ger en jämn fördelning av mjölk när du dricker.

När vi valde ut vilka koppar vi skulle inkludera var det framförallt detta som vi kikade lite extra på. Men vi ville även endast inkludera modeller som är robusta, enkla att rengöra och som är tillverkade av tåliga material. Välj ett par koppar som faller dig i smaken och sedan kan du avnjuta din dagliga dos kaffe i en kopp som är skräddarsydd för dig!

Källor och referenser:

https ://www.monederosmart.com/sv-se/cappuccinokoppar-bast-i-test/

https ://se.fittedkitchen.org/cappuccinokoppar/

Vi har jämfört cappucinomuggar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cervera
KitchenTime

Med flera…

Föregående

Bästa hamburgerpressen 2024 – Bättre biffar till hamburgaren!

Bästa uppläggningsfatet 2024 – För en trevligare servering!

Nästa