Bästa brödform 2024 – Ta ditt brödbakande till en helt ny nivå!

|

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Le Creuset Brödform2. Nordwik Gjutjärn med lock3. Funktion Baguetteplåt
Le Creuset BrödformNordwik Gjutjärn med lockFunktion Baguetteplåt

Bästa brödform 2024 – Även om många finner det mer bekvämt och praktisk att köpa bröd från ett bageri eller matbutik, så är det någonting speciellt med att kunna baka och servera nybakat bröd hemma. Fördelen med egen gräddning är att brödet kan anpassas och du kan inkludera de ingredienser som du tycker om.  

Om du sedan kombinerar brödbakandet med rätt utrustning såsom en passande brödmaskin och en fin brödform så kan du ta ditt bakande till helt nya nivåer. I denna artikel har vi valt att jämföra utbudet av brödformar på marknaden, så att du sedan kan göra ett val som passar ditt kök och budget! 

Topp tre brödformar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Le Creuset Brödform 

 • Non-stick beläggning 
 • Stilren form 
 • Passar samtliga kök 
 • Värmetåliga silikonhandtag 

Den rejäla brödformen från Le Creuset med non-stick beläggning, säkerställer att du aldrig riskerar att brödet fastnar i botten av formen.  

Dess stilrena form och design innebär också att den är ett passande val för samtliga kök, där priset verkligen inte speglar brödformens funktion. Utan att du behöver spendera multum så kan du investera i en modell som är väldesignad, enkel att använda och som även lätt kan rengöras.  

Tack vare formens värmetåliga silikonhandtag kan du hantera formen på ett säkert sätt när den kommer ut ur ugnen. Ett passande val och ett perfekt komplement till din övriga utrustning från Le Creuset! 

2. Nordwik Gjutjärn med lock – Bästa brödformen med lock! 

 • Lock med handtag 
 • Handgjuten design 
 • Kapacitet: 1,5 liter 
 • Jämn värmefördelning 

För vissa typer av limpor så kommer det att vara fördelaktigt att baka brödet med lock. Detta bevarar saftigheten i brödet, samtidigt som det övre skiktet inte riskerar att brännas vid.  

En annan fördel är att detta gör formen mer multifunktionell, där den också kan användas för bakning av till exempel paj. Om du letar efter en form med dessa fördelar, så bör du kika på Nordwiks brödform. 

Med sin handgjutna design och kapacitet på 1,5 liter så blir denna form ett fint inslag i de flesta kök. Säkerställ dock att du rengör brödformen på rätt sätt, för att den ska hålla under en längre tid! 

Sorry, no prices available at this time.

3. Funktion Baguetteplåt – Bästa för avlånga bröd! 

 • Tål diskmaskin 
 • Maximal värme: 220 grader 
 • Prisvänlig 
 • Robust material 

När det vankas bakning av mer avlångt bröd som till exempel baguette så kommer denna baguetteplåt från Funktion att vara ett ypperligt val. Detta val är både prisvänligt och tål värme på upp till 220 grader, tack vare sitt robusta stålmaterial. En annan fördel är också att formen tål att diskas i maskin för en enklare rengöring. 

Om du älskar att festa till det med bubbel och bruschetta under helgen, så kommer detta vara ett perfekt tillskott till ditt kök! 

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om brödformar: 

Hur hög värme tål brödformar? 

Valet av material kommer att särskilt stor betydelse för hur hög värme brödformen tål. Om du letar efter ett mer tåligt alternativ så kommer modeller i metall eller särskilt gjutjärn vara en bättre investering. Med dessa brödformar kan du också få till en mer krispig yta och värmefördelningen är bättre än formar som är tillverkade av till exempel silikon. 

Vad kan man använda en brödform till? 

Även fast den huvudsakliga uppgiften för brödformar är att användas vid just brödbakning, så är många modeller också väldigt multifunktionella. Fundera på vad du planerar att använda formen till, så att du kan göra ett bättre val och investera i en brödform som kan användas till flera olika bestyr i köket. Kanske du också gillar att baka pajer eller pastejer? 

Vilka är fördelarna med att baka bröd i en brödform med lock? 

Om du står i valet och kvalet över vilken typ av brödform som du bör investera i, så rekommenderar vi att du kikar på en modell med lock om du har några extra hundlappar att undvara.  

Brödformar med lock tenderar att vara aningen dyrare, men ger dig också flera fördelar. Bland annat är de mer multifunktionella då du med fördel också kan använda dessa för bakning av pastejer och pajer. Men utöver detta så bevaras både smak och värmen bättre under bakning om du använder ett lock. 

Slutligen 

Att baka eget bröd att servera på morgonen känns väldigt lyxigt och även om man tror att det kräver en hel del tid, så behöver det faktiskt inte göra det. Jäs brödet över natten och släng in degen i ugnen medan du utför dina andra morgonbestyr. Det finns helt enkelt inte mycket som slår en nygräddad fralla eller limpa med önskat pålägg.  

Med en praktisk brödform så kommer denna dröm inte vara långt borta och ger en jämn gräddning av brödet. Valet av brödform kommer dock påverka vilka typer av bröd som du kan röra ihop på hemmaplan, så här gäller det att du gör ett val som passar dig. 

Efter att ha jämfört olika modeller på marknaden och kikat på dess material, form och pris så valde vi slutligen ut några stycken som vi tycker utmärker sig lite extra. Så oavsett vilket bröd du vill kunna baka hemma så har topplistan ett val som kommer falla dig i smaken! 

Källor: 

https://testvinnarna.se/brodform/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa brödform

Cervera
KitchenTime
Prisjakt
Pricerunner

Föregående

Cosori Dual Blaze

Bästa champagnekylare 2024 – Kyl ned dina drycker!

Nästa