Baktillbehör – effektiva verktyg till din bakning!

|

Bakning har fått ett uppsving den senaste tiden. Det finns flera tv-program där deltagarna tävlar i att baka som Hela Sverige bakar och det har såklart bidragit till att fler vill baka. Vissa bakar bröd medan andra har mer fokus på sötsaker som kakor och tårtor. När det kommer hem gäster på besök så är det lite extra lyxigt att kunna bjuda på hembakade kakor eller en tårta och det kommer garanterat ge dig plus i kanten som värd. För att underlätta bakningen så finns det en uppsjö av olika baktillbehör dock och beroende på hur avancerad du är på bakning så finns det olika produkter. Här tänkte vi presentera några av de vanligaste.

Använd inte allt för slitna saker

För att börja med något väldigt grundläggande så se till att de saker du ska använda fungerar ordentligt. Det är väldigt irriterande att spendera mycket tid i köket för att sen märka att de tillbehör man har använt inte har gjort degen rättvisa och resultatet blir lidande. Bakformarna är ett bra exempel på saker som bara används och används tills dess att de verkligen inte går att använda mer. Med dåliga bakformar så riskerar ditt bröd/tårta/bullar fastna i formarna och ge ett dåligt resultat och det kan vara värt att köpa nya där allting lossnar enkelt. Det finns också väldigt roliga former på bakformarna som kanske gör det lättare att få med barnen på baktåget.

Bakning handlar om mått

Den största skillnaden på att baka och laga mat är att du måste vara väldigt noga med måttenheterna när du bakar. När du lagar mat är det inte så noga om du kastar i 1 eller 1.5 DL linser tillexempel men för bakning kan det vara helt avgörande. Där är det oftast viktigt att väga upp allting exakt så investera i en bra bakvåg som kan ge dig vikten på varorna på grammet. Det kommer att underlätta och ge bättre resultat. En bra våg gör det hela enkelt att göra rätt och du behöver bara följa receptet till punkt och pricka. Eventuellt kan du börja improvisera lite när du har blivit varm i kläderna och känner dig mer säker.

När du har bakat så vill du kunna presentera dina godsaker på ett snyggt sätt. Se därför till att investera i ett snygga kakfat där du kan lägga upp dina kakor presentabelt och som get ett inbjudande intryck. 7 sorters kakor säger traditionen att vi svenskar ska bjuda och då krävs ett vackert fat.

Föregående

Att välja rätt stekpanna

Bästa kaffebryggaren 2022 – att brygga kaffe har aldrig varit så enkelt!

Nästa